Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Raadslieden checkpoint: 'OM niet ontvankelijk'

Toegevoegd: 10-02-2010, 15.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De advocaten in de zaak Checkpoint vinden dat het Openbaar Ministerie (OM) niet ontvankelijk moet worden verklaard in haar vervolging.

Zij stellen onder meer dat het OM dat recht verspeeld heeft door de Terneuzense mega-coffeeshop jarenlang haar gang te laten gaan zonder in te grijpen.
 
Ook vinden de advocaten dat het OM niet onafhankelijk geweest met haar onderzoek. Immers: het gedoogbeleid en de handhaving wordt in gezamenlijk overleg in de driehoek (justitie, politie en burgemeester) vastgesteld en hetzelfde OM moest nu onderzoeken hoe zijzelf heeft gefunctioneerd.


 
De raadslieden vinden dan ook dat het Middelburgse Parket het onderzoek had moeten overlaten aan een ander parket. Verder stelen de advocaten vast dat Checkpoint-eigenaar Meddie W. na zijn aanhouding uit voorlopige hechtenis destijds is geschorst om juist in het belang van de openbare orde de coffeeshop verder te exploiteren.

Ook plaatsen de advocaten vraagtekens bij de hoeveelheid hasj die bij een inval in beslag is genomen. "Het OM moet mij maar eens uitleggen hoe het kan dat er 36 zakjes in beslag zijn genomen en 39 zakjes zijn gewogen", gaf raadsman A. Sol als voorbeeld aan.

Vrijdag 19 februari krijgt de officier de gelegenheid om op de aanval van de advocatuur te reageren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren