Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Bewoner AZC vrijuit na steekpartij

Toegevoegd: 11-02-2010, 18.55 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Geen celstraf van vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk voor poging doodslag, maar vrijspraak voor een 22-jarige voormalige bewoner van het AZC in Middelburg.


Eind juni kreeg de man een woordenwisseling met een khat-dealer en binnen de kortste keren ontstond er een vechtpartij waarbij de dealer snij- en steekwonden opliep.

Dat er een schermutseling had plaatsgevonden stond volgens de rechtbank wel vast. Maar gezien de vele uiteenlopende verklaringen over wat er nu precies was gebeurd kon de rechtbank niet tot een wettig en overtuigend bewijs komen. Vrijspraak dus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alex (12-2-2010 om 09:41)
Moet ik hier nou om lachen of om huilen? Wat is dat toch met die rechters van tegenwoordig. Krijgen ze betaalt om zoveel mogelijk criminelen vrij te laten ofzo? Deze man had vast moeten zitten en daarna het land moeten worden uitgezet. Belooft nog wat als hij zich nu al niet kan gedragen!!
Pinky (11-2-2010 om 23:16)
Nickey: ik ben het helemaal met jou eens! Er zijn zware criminelen die hebben gezegd naar Nederland te komen omdat de straffen hier zo laag zijn! Ik moet er niet aan denken dat ik zelf of een dierbare van mij het leven kwijt raak(t) en dat de dader dan geen straf krijgt of een lichte taakstraf.
Joop (11-2-2010 om 22:32)
Het gaat lekker als het zo moet is binnen een paar jaar heel nederland zo crimineel als het maar zijn kan omdat ze iedereen vrijuit laten gaan
Nickey (11-2-2010 om 22:15)
Dat is ook de rede waarom er zoveel buitenlandse criminelen naar hier komen.Straffen kennen we hier niet.
Mike b (11-2-2010 om 19:45)
Hoera weer een geweldige zet van de rechtstaat. De ene dealt, en de ander steek hem neer en de straf hiervoor is nop.
Marco (11-2-2010 om 19:44)
Belachelijk dit,onbegrijpelijk,welkom in nederland,!
Cookie-instellingen beheren