Weerbericht:
Veel zon, zaterdag enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Brandweer Veere oefend samen met WVD

Toegevoegd: 31-01-2006, 18.03 uur
Door: Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

VEERE - De brandweer Veere heeft maandagavond een oefening gehouden samen met de WVD.

Een ongeval werd in scène gezet waarbij een personenauto met hoge snelheid in botsing kwam met een vrachtwagen. De vrachtwagen bevatte gevaarlijke stoffen en de tank van de vrachtwagen was lek.

De tankautospuit van Veere (4632) moest een open waterwinning afleggen en vervolgens het lek in de tank dichten. Ook moest er een hulpverlening gestart worden voor de personen die nog in de personenauto zaten, deze zaten bekneld en moesten worden bevrijd.

De WVD was ter plaatse en moest diverse metingen uitvoeren bij het voetbalveld, hier was net een briefing over een belangrijke wedstrijd die gespeeld moest gaan worden. Mogelijk zouden er gevaarlijke stoffen over Zanddijk kunnen zweven.

De brandweer spreekt van een geslaagde oefening.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750