Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
74 files van totaal 301 km

Geen samenscholingsverbod Bloemenlaan

Toegevoegd: 12-02-2010, 13.05 uur
Door: Daniëlle Gillesse
VLISSINGEN - Burgemeester Dijkstra heeft besloten om preventief fouilleren en een samenscholingsverbod niet in te zetten rondom de Bloemenlaan in Vlissingen.

In de periode na de schietpartij in het Middengebied van zaterdag 23 januari heeft de gemeente Vlissingen veel contact gehad met politie, justitie en de bewoners van de buurt rondom de Bloemenlaan. Dit heeft geleid tot het intensiveren van de eerder afgesproken twee-sporen-aanpak. Tegen criminele activiteiten van groepen en personen wordt hard opgetreden. En om de overlast in het gebied tegen te gaan is een gericht plan van aanpak opgesteld.


De maatregelen om preventief te fouilleren en een samenscholingsverbod leveren volgens de gemeente op dit moment geen bijdrage aan de aanpak van de criminaliteit. Als de politie informatie heeft over personen die in het bezit zijn of zouden zijn van een vuurwapen of vuurwapens, neemt zij binnen 24 uur actie. De gemeente Vlissingen doet wel nader onderzoek om cameratoezicht in te zetten.

De gemeente, l’escaut woonservice, Stichting Palladium en de bewoners zetten zich in op verbetering van de leefbaarheid, vooral in het gebied Bloemenlaan, Hercules Segherslaan, Irislaan en de Vincent van Goghlaan. Hiervoor waren er al projecten opgezet en die gaan gewoon door. Een aantal maatregelen wordt geïntensiveerd. Belangrijk punt van de aanpak om de leefbaarheid te verbeteren is communicatie.

Elke woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 16.00 uur is er een wijkagent in het inloophuis aan de Vincent van Goghlaan aanwezig om voor een kop koffie en een gesprek met de bewoners die dat willen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Taktakzitoena (13-2-2010 om 15:33)
Ik bende vind hier ik niet leuk vroeger leuk was nu vlissgen vaarlijk is mij vrouw bang door bloemenlaan lopen omdat jongens daar gevaarlijk doen is echt niet normaal
Poesjes (13-2-2010 om 10:42)
We hebben ook zo lekker veel aan dat gesprek gehad met de burgemeester gevraagd of ze het voor de ouderen een beetje veiliger kunnen maken maar zo gaat dat niet opgelost worden. want nu blijven ze toch weer in de buurt rond hangen. snel met z'n allen verhuizen naar een beter oord.
Cobus (12-2-2010 om 23:13)
Tja de burgemeester en de wijkagent wonen hier niet, lekker ver van hun bed. Maar voor de mensen hier is het realiteit. De tijd van pappen en nat houden moet voorbij zijn. Er hard boven op zitten en keiharde actie tegen die lui i.p.v. wachten tot er iemand een klacht heeft.
Ad (12-2-2010 om 21:25)
Provoseertijd is voorbij. Gedonder moet maar is abrubt afgelopen zijn.
R (12-2-2010 om 21:00)
Het is in heel europa zo waar niet westerse mensen wonen is het een zootje. Het gaat hier in de meeste gevallen om gasten tussen de 8 en 25. Oppakken de gasten met die capesjons en broeken met het kruis tussen de benen.
Christa (12-2-2010 om 18:23)
T wordt een 2e bonedijke.was t maar in de buurt geweest vd burgemeester.Dan hadden er niet meer dan 2 mensen bij elkaar mogen staan.Nu heeft hij er geen last van.Durft niets eens iets tegen Jules D te zeggen als hij n joint naast hem aansteekt. en hij wordt van onze belastinggeld betaald
Cookie-instellingen beheren