Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Voorwaardelijke straf schooldirecteur

Toegevoegd: 12-02-2010, 14.51 uur
Door: Daniëlle Gillesse
MIDDELBURG - Schooldirecteur J. Duvekot van de Groen van Prinsererenschool in Scherpenisse krijgt een voorwaardelijke taakstraf van dertig uur. Er was immers dertig uur onvoorwaardelijke taakstraf en een schadevergoeding van 100 euro tegen hem geëist.


D. had een beetje gerekend op vrijspraak, maar echt ontevreden met de straf die de politierechter in Middelburg hem gisteren oplegde was hij niet.

Op de bewuste dag had hij een twaalfjarige leerling (juridisch) mishandeld, zo oordeelde de politierechter. Tenminste, hij had het risico genomen dat hij de jongen pijn zou kunnen doen. Dat de leerling geen lieverdje was, bleek tijdens het onderzoek.

Luisteren en gehoorzamen deed-ie niet of nauwelijks, hij ging zijn eigen gang en het lukte hem steeds weer om de meesters in de gordijnen te jagen.

Op de bewuste dag stond de jongen bij de deur om de klassen binnen te laten gaan. Op een verzoek van D. om ook naar binnen te gaan reageerde hij nauwelijks. Gevoed en geïrriteerd door eerder gedrag van de jongen pakte D. de jongen bij zijn trui (,,en nu naar binnen!) en nam hem mee naar binnen. In de klas zou D. de jongen met twee handen bij de keel hebben gepakt, opgetild en zo de klas hebben uitgedragen. Opvallend was overigens dat niemand van de klasgenootjes maar ook iets had gezien. Behalve één kind uit een andere klas, maar zijn verhaal strookte absoluut niet met het verhaal van de twaalfjarige. D. meldde het voorval aan het schoolbestuur, er werd een incidentenrapport van opgemaakt en alles werd besproken in het team. D. had een 'goed gesprek' met de moeder van de jongen en daarmee was de zaak afgedaan.

Maanden later deed de moeder alsnog aangifte en kwam de zaak aan het rollen. ,,Dat u wilde 'corrigeren' niet de opzet heeft gehad om de jongen pijn te doen, geloof ik direct'', zei politierechter J. Sinack. ,,Maar als u iemand stevig bij de trui pakt loopt u het risico dat u daar iemand wél pijn mee doet. En dat is dan ook bewezen. Dat D. de jongen aan zijn keel zou hebben opgetild, achtte de politierechter overigens niet bewezen.

Volgens D. is de hele zaak door enkele ouders ingang gezet om hem bewust te beschadigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja ja (27-2-2010 om 17:22)
Leendert, je kunt je natuurlijk ook afvragen wie er dan geen orde kan houden. Ontzag kweek je nl niet met altijd grote mond en heel harde lichamelijke aanpak. Moet jij eens de hele dag staan schreeuwen of mopperen op je eventuele kinderen. Kijken hoe ze daar van opknappen.
Leendert (15-2-2010 om 19:42)
Heb jongens uit die groep gezien toen ze naar een gymles liepen,asociaal gedrag,boompjes breken,paaltjes slopen, met tassen rammen,moedwillig grote monden moet toch kunnen in deze tijd geef iedere groep een verborgen camera kan iedere ouder met gedrag van zijn kind geconfronteerd worden.sterkte D
CL (15-2-2010 om 11:54)
Kom op mensen,laten we nu eens ophouden met al deze reacties!Sommigen doen net of dhr.D de grootste crimineel is die er op deze wereld rondloopt! Voor iemand die een moord begaan heeft is er niet zoveel ophef als over hem!Hij heeft heus wel fouten gemaakt, maar moet hij hier zo voor boeten?Schande!
Japje (14-2-2010 om 22:17)
Straf is terecht. Opvoeding ligt bij de betreffende ouders, maar wanneer er opgetreden moet worden, betekend dit niet dat men mag slaan, wat bij D. meer regel dan uitzondering is. Laat hem deze energie stoppen in de kwaliteit van het onderwijs op zijn school, deze is (ver) beneden peil.
Leerling (13-2-2010 om 23:42)
Tsk het was echt wel erger dan dit verzonne verhaaltje
Oud leerling (13-2-2010 om 23:18)
Wat een ophef over iemand die gewoon 25 jaar zijn vak wil uitoefenen. En reken maar dat het een goede leraar was! Ik kan het weten omdat ik zelf vroeger bij hem in de klas heb gezeten. Hij was streng maar rechtvaardig en erg betrokken bij zijn leerlingen. Maar de jeugd van tegenwoordig!!!
Cookie-instellingen beheren