Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 362 km

Mislukte plofkraak Oost-Souburg opgelost

Toegevoegd: 12-02-2010, 16.00 uur
Door: Daniëlle Gillesse

OOST-SOUBURG - In het onderzoek naar een fors aantal inbraken en een gewapende overval op een winkel in Oost-Souburg is bekend geworden dat twee van de vijf aangehouden mannen voor deze delicten ook verantwoordelijk zijn voor de mislukte plofkraak op de geldautomaat van de Rabobank aan het Oranjeplein in Oost-Souburg.


De twee mannen probeerden op 18 januari deze geldautomaat met een handgranaat op te blazen. Buurtbewoners zijn toen opgeschrikt door de harde knallen die hiermee werden veroorzaakt. De buitenkant van de automaat was behoorlijk beschadigd. Tijdens politieonderzoek werd in de buurt van de geldautomaat een niet ontplofte handgranaat aangetroffen. Uit verder onderzoek is nu gebleken dat de beschadigingen aan de buitenkant van de automaat  zou kunnen zijn ontstaan door zwaar vuurwerk.

Het is niet mogelijk om de kluis van een geldautomaat te kraken met een handgranaat, dat verklaarde een bankvertegenwoordiger. Alle verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (12-2-2010 om 18:53)
Criminelen zoals dat soort, wensen geen deel te nemen aan de regelgeving en plaatsen zichzelf daarmee buiten de wet! De straffen dienen dus ook dusdanig te zijn dat die misdadigers buiten de wet geplaatst worden want dat is hun eigen vrije keuze! Niks meewerkende advocaten dus! OPSLUITEN, VOORGOED
Hennie (12-2-2010 om 18:41)
Voorlopig vast? Voorgoed opsluiten dat tuig. Na vrijlating gaan ze weer op pad. Snapt dat nou echt niemand? Ben ik nou de enige met hersens die ook werken? Het lijkt er erg veel op!
Lion (12-2-2010 om 18:24)
Mooi opgelost,nu nog alles laten vergoeden,als ze het geld niet hebben,werken tot ze er bij neer vallen. en niet er mee weg laten komen
Natas (12-2-2010 om 16:52)
Dat konden die dommerikken toch wel weten dat dat niet te kraken viel,maar hou ze maar vast in de cel en trap niet in de zielige smoezen die ze hebben.ze vormen gevaar hier in walcheren.en pak ze finacieel hard aan.en sluit ze lang op,zodat me oma veilig over straat kan.
Souburger (12-2-2010 om 16:51)
Let op ze krijgen nog geen 2 jaar e gaan dan gewoon weer verder want die 2 jaar leren ze nog wat bij en is de status nog hoger en lopen ze straks met een jas met een echte bontkraag.
Cookie-instellingen beheren