Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie achtervolgt koperdieven

Toegevoegd: 13-02-2010, 15.03 uur
Door: Manfred Berrevoets
KRUININGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee mannen van 36 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats en 38 jaar oud uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van diefstal van koper.


Rond 03.05 uur kreeg politie Zeeland, van de spoorwegpolitie, de melding dat er koper werd gestolen bij het station Kruiningen-Yerseke. De agenten die bij het station poolshoogte gingen nemen zagen een personenauto zonder verlichting wegrijden en zetten de achtervolging in.

De auto reed weg over de Rijksweg A58 in de richting van Bergen op Zoom en bereikte hierbij snelheden van ruim 180 km/h.


De agenten konden de bestuurder van de auto, de 38-jarige man, aanhouden nadat hij uiteindelijk op de vluchtstrook stopte. In zijn auto zijn inbrekerswerktuigen aangetroffen. Ook bleek uit onderzoek al snel dat er een tweede verdachte moest zijn.

In de omgeving van de Zanddijk in Kruiningen, waar rollen koper waren achtergebleven, is hierop gezocht met een politiehond. De hond pikte meteen een spoor op wat leidde naar de tweede verdachte, de 36-jarige man. Ook deze man is aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bold (13-2-2010 om 16:20)
Aplausje voor de Politie Goed gedaan!! Men moest véél meer van dit soort in de kraag vatten
Cookie-instellingen beheren