Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Bejaarde zwaargewond bij brand verzorgingshuis

Toegevoegd: 15-02-2010, 21.18 uur
Bejaarde zwaargewond bij brand verzorgingshuis
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een brand in verzorgingshuis De Blide in Terneuzen is maandagavond een bewoner zwaargewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Volgens de woordvoerder brak rond 19.55 uur brand uit in het complex aan de Alberdingk Thijmstraat. De brandweer kreeg de melding aanvankelijk binnen als automatische brandmelding. Al snel bleek er sprake te zijn van een serieuze calamiteit.


Een rolstoel was door onbekende oorzaak in brand gevlogen. Op dat moment zat er nog iemand in. Het slachtoffer kon uit de brandende stoel worden gehaald, maar liep wel ernstige verwondingen op.

De gewonde is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in het Belgische Gent vervoerd. Een verzorgende is door de ambulancedienst gecontroleerd. Deze persoon raakte volgens de woordvoerder niet ernstig gewond.

De bemanning van een gealarmeerde bluswagen van de Terneuzense brandweer hoefde niet veel te doen omdat de brand beperkt bleef. Ook de schade bleef beperkt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alisha (16-2-2010 om 10:18)
@ sas sorry maar je schrijft hoop weer snel te been hij /zij zit niet voor niets in een rolstoel... heel veel sterkte en beterschap wat moet dat een schrik zijn zeg.
Jacqueline (16-2-2010 om 08:30)
Sterkte voor het slachtoffer en de verzorgende. Petje af voor hem/haar.
Marijke (15-2-2010 om 22:24)
Wat verschrikkelijk voor het slachtoffer sterkte toegewenst
D8 (15-2-2010 om 22:11)
Veel sterkte voor het slachtoffer!
Sas (15-2-2010 om 22:08)
Ik hoop vanharte dat het met de betreffende persoon allemaal zal meevallen. Alvast van harte beterschap toegewenst en vlug weer op de been
Mirjam (15-2-2010 om 21:48)
Heel veel sterkte toegewenst. Ik weet uit ervaring hoe erg brandwonden zijn.
Cookie-instellingen beheren