Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vier gewonden bij zware aanrijding Biggekerke

Toegevoegd: 27-09-2003, 11.22 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

BIGGEKERKE - Omstreeks 20:00 uur gebeurde vrijdagavond net buiten Biggekerke een zware aanrijding.

Op de Kaasboerweg, die loopt van Biggekerke naar Meliskerke, reden door nog onbekende oorzaak drie auto's op elkaar. Door de botsing belandde één voertuig op z'n kop op het midden van de weg, een ander belandde, na eerst langs/door bosjes en boompjes te zijn gereden, schuin in een droge sloot.

De derde auto kwam 'gewoon' tot stilstand. De eerste meldingen waren meteen al dat het een flink ongeval betrof en dus besloot de Alarmcentrale om meteen drie ambulances te laten alarmeren. Door de drukte hadden de ambulances de eerste melding niet doorgekregen en werd er druk gepraat op het ambulancekanaal, alle ambulances vertrokken immers redelijk gelijktijdig.

Doordat niet geheel duidelijk was of er nog iemand in één van de voertuigen zat werd ook de brandweer gealarmeerd. Ook de OVD rukte uit naar het ongeval. "Je weet immers nooit of het een beknelling betreft en/of hoe ernstig de aanrijding is, daarom rijdt ik dus gewoon mee", aldus de OVD Veere. Bij het ongeval vielen in totaal vier gewonden; waaronder een klein kind.

Eén van de slachtoffers had geen duidelijke verwondingen maar moest toch even voor controle naar het ziekenhuis. Familie van één van de bestuurders is nog ter plaatse geweest om enkele spullen mee te nemen uit één van de autowrakken. Bergingsbedrijf Kuzzee uit Vlissingen heeft de auto's geborgen.

Doordat één van de auto's vloeistof had gelekt hebben de brandweerlieden van de tankautospuit 4634 uit Zoutelande het wegdek gereinigd. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend, de dienst VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren