Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

'Vlissingen geschikt voor meldkamer'

Toegevoegd: 17-02-2010, 21.55 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Marin de Zwarte, lijsttrekker van het CDA Vlissingen, vindt dat Vlissingen een geschikte plaats is voor de vestiging van de landelijke, centrale meldkamer voor de hulpdiensten.


De Zwarte heeft vandaag namens zijn partij vragen gesteld aan het Vlissingse college over het voornemen van minister Ter Horst om de meldkamers te centraliseren en hiermee de regionale meldkamers op te heffen. Dit zou kostenbesparend werken en bovendien de inzet bij calamiteiten verbeteren.

Het CDA wil van het Vlissingse college weten welke acties Vlissingen gaat ondernemen om de stad als vestigingplaats te promoten.

Ook wil de partij weten of het college het met de partij eens is dat de meldkamer heel goed decentraal gelegen kan zijn en dat Vlissingen voldoende ruimte, grond en gebouwen heeft om de landelijke meldkamer te vestigen.

De Zwarte zegt verder dat de vestiging van zo'n meldkamer na een prachtige kans is om de werkgelegenheid in Vlissingen weer te verbeteren.
 
Zie ook:
- Landelijke meldkamer voor hulpdiensten (17-02-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (20-2-2010 om 14:21)
Bij de politie werken veel centralisten die zelf veel straatervaring hebben, dat raak je dan kwijt. Veel mensen weten door de paniek niet de locatie en beschrijven het dan, iemand uit zeeland weet niet waar de NL bank zit in Amsterdam etc. Leuk voor Vlissinge maar niet echt slim.
Lené (19-2-2010 om 17:26)
Iedere regio een eigen meldkamer. Centralisten moeten meedenken na een melding. Wat denk je van de vele dialecten? Stel dat je een ambulance nodig hebt in Kruiningen en er gaat er één naar Groningen! Of In Sint Maartensdijk, en er gaat er één naar Maartensdijk in Utrecht. Dit is echt gebeurd.
Francois (18-2-2010 om 23:35)
Guusje is dom dom dom, gewoon ieder korps eigen meldkamer wel gezamelijk. 1 meldkamer in NL hebben niet de kennis van de stratenplan elders in NL, hebben geen wijkkennis met bepaalde problematiek, etc etc. Aansturen noodhulp word daardoor slecht, heel slecht. Sumier uitgelegd effe.
Mario (18-2-2010 om 20:18)
@@Piet: een meldkamer heeft ook nog andere werkzaamheden dan het uigeven van meldingen en het aannemen van de telefoon.
Meldertje (18-2-2010 om 16:54)
Strak plan.. Vlissingen kan wel wat werkgelegenheid gebruiken.. Of het lukt is de vraag... En een meldkamer hoeft niet per definitie centraal te liggen, er wel voor zorgen dat alle zaken goed geregeld worden en je er hard voor maken... ik wil wel als eerste solliciteren...
@piet (18-2-2010 om 16:11)
@piet: volgens mij is er hier maar 1 dom want het maakt niet uit waar de meldkamer staat! als hij goede verbinding heeft dan kan een meldkamer als het nodig is nog vanaf de andere kant van de wereld nog goed functioneren! want het enige wat een meldkamer doet is opdrachten geven aan hulpdiensten..
Cookie-instellingen beheren