Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote mestsilo opengescheurd in Tholen

Toegevoegd: 18-02-2010, 08.46 uur
Grote mestsilo opengescheurd in Tholen
Door: Roland de Jong
THOLEN - Op het erf van een bedrijf aan de Groeneweg in Tholen is woensdag een grote betonnen mestsilo opengescheurd. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


De betonnen mestsilo, met daarin 5000 kuub vloeibare drijfmest afkomstig van varkens, is van boven tot onder opengescheurd. De mest is naar buiten gestroomd over het erf, de aangrenzende landbouwgrond en in de sloten.

Er stond volgens de politie een laag van ongeveer 10 cm drijfmest. Gemeente en provincie werden ingelicht en de sloten werden afgesloten zodat de mest niet door de hele polder zou stromen.
 
Een Thools mestdistributiebedrijf kwam direct met zes tankauto's ter plaatse om de mest op te zuigen. Men heeft nog geprobeerd om de silo met bielzen te dichten, maar dit ging niet. Door het Waterschap is inmiddels ook de weg afgesloten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boer pieter (19-2-2010 om 23:10)
De oorzaak is het laswerk van deze silo's die kunnen die druk niet aan wij hebben het laatst ook mogen beleven> Wordt je raar wakker. En die mensen die reageren als een kip zonder kop verdiep je eerst eens wat in het boerenleven alvorens je reageert .
Arjan (19-2-2010 om 17:39)
Sterkte wens ik de boer toe.
Lené (19-2-2010 om 17:18)
Co vraagd zich af hoe dit kan gebeuren. Het is een betonnen silo. Het heeft flink gevroren, en vloeistoffen zetten meer uit dan vaste stoffen. De silo is misschien door de kracht van het bevroren mest gescheurd.
Gertrude (18-2-2010 om 20:00)
Echt erg voor die boer! k wens hem veel sterkte en succes met opruimen!
St220 (18-2-2010 om 18:56)
tatiana jammer dat je meer om dieren geeft dan om mens maar ik geef je wel een schepje hoor kun je beginnen met uitgraven. Ook al ben je verzekerd dan is het nog een hele strop.
Niek (18-2-2010 om 18:42)
Sinds wanneer zitten er zware metalen in mest? mest is een natuurproduct dus zal wel meevallen met het bodemleven
Cookie-instellingen beheren