Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Acht maanden cel voor veelpleger

Toegevoegd: 18-02-2010, 14.28 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 52-jarige Terneuzenaar is vandaag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot in totaal 8 maanden cel. Tegen de Terneuzense veelpleger, was naast de tenuitvoerlegging van drie maanden cel de ISD-maatregel gevorderd. Dat is een verblijf van twee jaar in een inrichting voor veelplegers.


Op 26 oktober was hij weer eens dronken, toen hij het in Vlissingen aan de stok kreeg met een medebewoner van het opvanghuis voor daklozen. Toen hij een klap in het gezicht kreeg trok hij zijn mes en zwaaide ermee in het rond. Daarbij raakte hij een andere medebewoner.

 
 
De man werd eerder al in Antwerpen aangehouden in een auto, waarvan de sleutels weggenomen waren uit een jas die ophing in de kleedkamer van een sportzaal in Middelburg. De rechtbank kon niet bewijzen dat de man de sleutels had gestolen. Wel werd heling bewezen.

De Terneuzenaar heeft inmiddels meer dan 35 pagina's strafdocumentatie opgebouwd en heeft twintig jaar achter de tralies doorgebracht.
 
Zie ook:
- Veelpleger opnieuw voor rechter (05-02-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
E (19-2-2010 om 15:22)
Je kunt je ook afvragen hoe het zover heeft kunnen komen dat het leven van deze man zo geworden is. De hulpverlening in nederland verdiend ook geen schoonheidsprijs.
John (19-2-2010 om 13:43)
Wat dacht je van de zorg ?? Kost dat niks dan ?? Vandaar dat de premie's voor zorg de pan uit stijgen. Een Bunker Bouwen met tralies zonder enige luxe!! en ze daar bij elkaar Gooien ja. En het af en toe wat eten door de tralies gooien. Is veel beter dan die slappe hap in Nederland.
Zoop (19-2-2010 om 11:30)
Ik zou zeggen, maak voor dit soort onverbeterlijke personen gewoon een gevangeniseiland en dump ze daar permanent met hun eigen soort en laat het ze lekker uitzoeken.
Francois (18-2-2010 om 23:25)
Meneer is 52 jaar en heeft al 20 jaar achter de tralies gezeten, zoveel vrijheid heeft hij niet gehad. Rechtspraak is vaak ietwat krom maar ik denk dat de straf gezien zijn ISD traject netjes is. ISD word verdubbeld wanneer hij niet mee werkt aan hulpverlening tijdens ISD, zo niet dan 8+8 maanden.
MotoRob (18-2-2010 om 18:28)
Hieruit blijk maar weer dat de straffen in Nederland een lachertje zijn, na die 8 maanden in Hotel de bajes te hebben gezeten kan hij gewoon zijn gang weer gaan.
Ron (18-2-2010 om 17:08)
Doe er nog maar twintig jaar bij!!!!! dat soort lui leren het toch niet af.
Cookie-instellingen beheren