Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 138 km

Poging doodslag wordt noodweer

Toegevoegd: 18-02-2010, 14.33 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 52-jarige inwoner van Hoek vrijgesproken. Tegen de man was voor poging doodslag een gevangenisstraf van een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist.


Op 25 mei vorig jaar kwam het latere slachtoffer samen met een vriend - met veel gescheld en dreigementen - bij de Hoekenaar verhaal halen over een deal met een auto waar hij ontevreden over was.

Volgens de Hoekenaar werd hij plotseling door de jongeman met een koevoet aangevallen. Hij pakte een breekijzer en haalde daarmee uit. De jongeman viel op de grond en bleek of door de klap of door de val een hersenkneuzing en een bloeding plus een gebroken nekwervel te hebben opgelopen. Toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen nam hij tegen de medische adviezen in de benen.

De rechtbank ontsloeg de verdachte vandaag van rechtsvervolging omdat hij zou hebben gehandeld uit noodweer.
 
- Eis celstraf voor slaan met breekijzer (05-02-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Izaak (19-2-2010 om 21:51)
Keihard reageren op zulke eigen rechters is blijkbaar het beste wat je kunt doen,gelukkig is er eindelijk eens vrijspraak.Misschien komt het nog eens een keer goed met de rechtspraak in Nederland,dit geeft in iedergeval wel hoop.HULDE AAN DE DESBETREFFENDE RECHTER !!!!!!!
Middelburgse vrouw (19-2-2010 om 19:58)
Meeste keren maakt het niet uit of het gaat om noodweer of niet! Ik ken er een die dat ook deed in een andere regio maar kreeg toch een celstraf,voor het zelfverdediging! Eigen rechter spelen mag immers niet!
Koos (19-2-2010 om 11:58)
Tja, als je scheldend en dreigend je gelijk tracht te halen, vraag je om problemen. Die vrouw had naar de politie of de rechter moeten stappen, of een advocaat in moeten schakelen als ze ontevreden was over haar auto. Vrijspraak: TERECHT!
Rene (19-2-2010 om 11:34)
Volledig terecht. En nu aanklagers veroordelen voor geweld pleging. Je moet gewoon je zelf kunnen verdedegen tegen dit soort gasten
Jos (19-2-2010 om 10:20)
Eindelijk eens een rechter die begrijpt hoe de "maatschappij" in elkaar zit. Hadden alle andere rechters maar zoveel maatschappijkennis. Er lopen steeds meer van die gestoorde geweldplegers rond en zolang die niet keihard worden aangepakt moet je jezelf wel op zo'n manier verdedigen.
Francois (18-2-2010 om 23:19)
@Walther, Stel dat je casus waar is is het idd niet echt verstandig. Maar in het geval dat je weet dat diegene die op bezoek komt met zn maatje geen lieve bedoelingen heeft kan ik het wel begrijpen. Hij is verdachte en politie moet onderzoek doen, rechter bepaald of het noodweer is.
Cookie-instellingen beheren