Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 30 km

Dronken kapitein raakt baan kwijt

Toegevoegd: 21-02-2010, 21.38 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft zondag een 41-jarige Russische kapitein uit Tallinn (Est) in Terneuzen aangehouden.


De kapitein hield zich volgens een woordvoerder schuil aan boord van een coaster die op de Westerschelde voer en rond 11.00 uur niet op verzoek van een loods op de brug wilde verschijnen bij de sluizen van Terneuzen. Het Loodswezen schakelde de waterpolitie in.
 
De kapitein hield zich schuil in zijn hut. Uit onderzoek van de waterpolitie bleek waarom. Hieruit bleek dat de kapitein teveel alcohol had gedronken. Het promillage bedroeg 1155 ug/l (2,6 promille), drie keer het toegestane maximum.

Het schip voer van Dublin naar de haven van Gent. Aan boord bevonden zich geen gevaarlijke stoffen. De coaster voer onder Nederlandse vlag en had vijf bemanningsleden aan boord. Het schip is op last van Inspectie van Verkeer en Waterstaat aangehouden en zal tegen het einde van middag verder varen met een nieuwe kapitein.

De rederij heeft de kapitein te verstaan gegeven dat hij geen werkzaamheden voor het bedrijf meer hoeft uit te voeren. De kapitein is niet ingegaan op de schikking van 1500 euro, die het Openbaar Ministerie hem aanbood. Hij daarom is met een dagvaarding heengezonden en zal in april voor moeten komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RJ (23-2-2010 om 15:23)
Gelukkig staat een kapitein niet alleen en stond er dus nog steeds een nuchtere stuurman en loods op de brug die heel goed weten hoe het wel moet!
Henk Eerkes (22-2-2010 om 13:48)
Niet iedereen over één kam scheren Jaap! Als je het over 'de vaart' hebt spreek je over een hele bedrijfstak en dat is niet terecht. Veruit de meeste mensen die in de scheepvaart werkzaam zijn kennen hun verantwoordelijkheid maar al te goed en zul je nooit dronken aan boord aantreffen.
TT (22-2-2010 om 13:44)
Als zuipschuiten denken,op het water wel genoeg te drinken,omdat daar minder verkeer is hebben ze het toch goed mis,ik denk als zo'n boot tegen een dijk aanknalt, het nog ergere schade brengt,dan waneer 2 auto'op elkaar botsen! gr. TT
Jaap Vergeer (22-2-2010 om 10:50)
Er wordt nog altijd veel gezopen op de vaart. Gelukkig is het niet zo als op de weg dat de snelheden erg hoog liggen, anderzijds is de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die schepen aan boord hebben flink hoog en dus potentieel veel gevaar. Meer controle?
Vaisoinne (22-2-2010 om 10:45)
@Frans. Reken maar dat ze die via zijn inmiddels ex werkgever zullen innen!!
Ikkuh (22-2-2010 om 09:47)
Goed gedaan!!! anders kunnen wij weer omrijden, omdat er een brug kapot is....
Cookie-instellingen beheren