Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Huldiging 6000e deelnemer Trials cursus

Toegevoegd: 23-02-2010, 12.13 uur
Huldiging 6000e deelnemer Trials cursus
Door: Daniëlle Gillesse
GOES - Sinds de start van de rijvaardigheidstraining hebben bijna 6.000 jongeren in Nederland meegedaan aan de Trials.

Het belangrijkste doel van Trials is jongere automobilisten betere verkeersdeelnemers te maken door ze bewuster te maken van de risico's die ze lopen in het verkeer. Maandag werd de 6.000e deelnemer gehuldigd door Karla Peijs in Goes. Karla Peijs, commissaris van de Koningin en voorzitter van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ) en Veilig Verkeer Nederland (VVN), maakt zich sterk voor een betere verkeersveiligheid in Zeeland.


De gelukkige winnaar maandag was de 19-jarige Daniëlle van Kempen uit Oost-Souburg. Daniëlle mag bewijzen dat zij ook op de skipiste een veilige coureur is: zij mag een dag gaan snowboarden op een indoor-skibaan. Daniëlle: "Trials was mijn verjaardagscadeau. Ik vond het superleuk en leerzaam. Vooral het rijden in de vrachtwagen. Ik heb nu gemerkt dat je met zo’n groot ding niet zomaar even snel kunt uitwijken."

Uit onderzoek blijkt dat jonge automobilisten van 18 tot 24 jaar viermaal zoveel kans lopen bij een ongeval betrokken te raken als automobilisten in andere leeftijdscategorieën. Voor jongens in deze categorie gaat het zelfs om een zesmaal hogere kans.

Ook in Zeeland zijn ieder jaar opnieuw veel jonge automobilisten slachtoffer van een ongeval. De afgelopen jaren ging het steeds om zo'n 35 ernstige verkeersslachtoffers per jaar. Meer dan de helft daarvan is betrokken bij een eenzijdig ongeval. Via Trials willen het ROVZ, ZLM Verzekeringen en het Verbond van Verzekeraars bijdragen aan de verhoging van de verkeersveiligheid en verlaging van het risico voor jongeren.
 
Trials is in 2005 van start gegaan. Vooral in Zeeland is de training een groot succes. In 2010 doen al meer dan 400 Zeeuwse jongeren mee.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cheyenne (23-2-2010 om 18:23)
Wat is dat cool zeg. Cheyenne
Cookie-instellingen beheren