Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 66 km

Ambtenaar sluisde 85000 euro weg

Toegevoegd: 25-02-2010, 15.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een voormalig ambtenaar die dinsdag is aangehouden heeft bekend in de afgelopen twee jaar ruim 85.000 euro van SaBeWa te hebben weggesluisd naar privérekeningen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).


De man, een 63-jarige inwoner van Oudenbosch, werkte van 2007 tot 2009 op het gezamenlijk kantoor voor gemeentelijke belastingen van Goes, Kapelle, Borsele en Tholen, genaamd SaBeWa. De verdachte bekend dat hij het geld heeft weggesluisd.

Volgens een woordvoerder heeft de man het geld onder meer opgemaakt aan vakanties naar Mexico en Rusland. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem naast verduistering ook van witwassen en valsheid in geschrifte.

De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan zal blijken of hij nog langer vast moet blijven zitten.

In het najaar van 2009 deed SaBeWa aangifte van de verduistering van 60.000 euro. De betrokken medewerker werd op staande voet ontslagen. Na onderzoek door de recherche van politie Zeeland bleek dat de man meer geld had weggesluisd dan oorspronkelijk werd gedacht.

Ook de gemeente Goes deed aangifte van verduistering. Hier ging het om 600 euro. De verdachte werkte eerder van 1999 tot 2007 op de financiële afdeling van de gemeente Goes.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (25-2-2010 om 19:15)
Tja, dat gebeurd er nu met onze centen. Laat die man maar goed gestraft worden.En dubbel terug laten betalen?
J (25-2-2010 om 16:31)
Dan werk je toch wat harder of leen je het? maar stelen van je eigen baas dan ben je toch helemaal niet goed bij je hoofd.. Alles terug laten betalen en paar jaartjes gevangenis..
Matthijs (25-2-2010 om 16:20)
Die zal er wel weer met 'foei, niet meer doen.' vanaf komen. Zoals altijd bij ambtenaren. Maar owee als je als burger vergeet 10,- aan te geven bij de belasting. Dan word je gelijk (mis)behandeld als een zware crimineel.
Cookie-instellingen beheren