Boetes bij gezamenlijke controle

Toegevoegd: 02-03-2010, 21.40 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft vandaag op Walcheren samen met de Belastingdienst Zuid-West een verkeerscontrole gehouden.

In totaal werden 58 voertuigen aan een nadere controle onderworpen. De politie schreef in totaal 14 bekeuringen uit. Het ging om negen boetes voor het niet dragen van de gordel, één voor het niet handsfree bellen en één keer voor het rijden zonder helm. Twee mensen werden betrapt op het negeren van het rode verkeerslicht bij de spoorwegovergang. Een ander voerde niet de juiste kentekenplaat.

Tevens bleek één persoon nog een boete van 95,63 euro te hebben openstaan. Deze werd ter plekke betaald. Van alle bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders bleek dronken.
 
Door de Belastingdienst werd in ieder geval één personenauto in beslag genomen die werd afgesleept. Daarnaast werd door een aantal personen ter plaatse de nog openstaande belastingschuld voldaan. Wat de exacte resultaten van de Belastingdienst zijn, is nog niet bekend.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jantje (3-3-2010 om 19:48)
Zozo grote jongens 95,63 euro!! Wat kost konningedag dit jaar? Doe toch s normaal man!!
Belachelijk (3-3-2010 om 10:44)
Mijn God, in wat voor land leven we tegenwoordig. Nu zelfs al tijdens een verkeerscontrole de belastingdienst op je nek krijgen? Alles wordt gecontroleerd, leve de vrijheid!! Onze halsband komt steeds strakker te zitten en de riem wordt steeds korter
Belasting (3-3-2010 om 09:25)
Kan de belastingdienst niet gewoon beslag laten leggen als ze nog geld te goed hebben. Dit lijkt me een omslachtige en kostbare methode. En zeer selectief, alleen voor automobilisten..
Arie (3-3-2010 om 06:54)
Dinsdag is blijkbaar een saaie dag voor de politie. Ze stonden 's morgens voor de zoveelste keer achter de heg aan de Torenweg bij Citybox in Middelburg te laseren, op de Bosweg bij Veere was tijdelijk een mobiele flitser neergezet, veel controles zijn dus blijkbaar op dinsdag. Bedankt voor de tip!
Ldb (2-3-2010 om 22:19)
Het was niet alleen op Walcheren want in Goes reden ze ook met ze alle. Tja het is weer mooi weer dus ze kunnen weer. Ze lopen natuurlijk achter want hebben met de winter niks kunnen schrijven. En maar vol houden dat voor de veiliheid is.