Verkeerscontrole in Ritthem

Toegevoegd: 03-03-2010, 11.40 uur

Door: Danielle Gillesse
RITTHEM - Maandagmiddag werd van 13.00 tot 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Ritthemsestraat in Ritthem. De controle vond plaats i.v.m. klachten met betrekking tot overlastgevend verkeer, met name bromfietsen. Ook waren er klachten over snelheidsovertredingen.

Bij de controle zijn er 2 bromfietsen voor technisch onderzoek ingenomen, er werden 5 bekeuringen uitgedeeld voor het niet voldoen aan de helmplicht en er werden 7 bromfiets kentekenbewijzen ingevorderd, 6 vanwege te hoge constructiesnelheid en 1 vanwege een snelheidsbegrenzer om de meting op een rollentestbank te beïnvloeden.

Op de Ritthemsestraat werd bovendien een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Dat resulteerde in 6 bekeuringen voor te hard rijden. 6 Automobilisten werden bekeurd voor het niet handsfree telefoneren en 11 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze niet voldeden aan de gordelplicht.1 Bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

En een andere bestuurder werd aangehouden voor rijden onder invloed. Bij ademanalyse bleek dat hij ruim 5 maal teveel had gedronken, hij moest dan ook zijn rijbewijs inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Optimist (4-3-2010 om 15:49)
Natuurlijk weet iedereen, die aan de Ritthemsestraat woont, dat er verkeer langs rijdt. Maar waarom dat altijd zo a-sociaal snel moet, dat hoeft echt niet iedereen te begrijpen. Graag controleren tot iedereen zich aan de spelregels houdt. Want dan wordt het spel voor iedereen leuk.
Pelpinda (3-3-2010 om 19:08)
Gek he dat je last heb van verkeer als je op een druk doorgaande straat woond. Is het zelfde als die klagers van schiphol een huis kopen op die plek vraagt om wat meer overlast
Matthijs (3-3-2010 om 13:37)
Reageerde de politie ook maar eens als er overlast werd veroorzaakt waarbij er door de begrotingstekortdichters (politie) geen geld te verdienen valt. Wat dan zijn ze nergens te bekennen. Handhaving? Alleen als het geld opleverd. BAH!
Rob (3-3-2010 om 12:33)
Dan zijn de klachten van omwonenden ook niet ongegrond. Goede vangst gedaan, er zou veel vaker controles moeten zijn. Ik denk even aan het TV spotje : onbewust worden we steeds asocialer.
Fantastisch (3-3-2010 om 12:16)
Zo fantastisch weer een aantal hardwerkende mensen hun geld afgetroggeld. Nee ze hebben liever de straat veilig dan uw buurt heel het politiearsenaal stond er 3 rollerbanken jeetje wat een feest viel me tegen dat er geen wethouder een stratsein kwam geven of lintje doorknippen.