Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Eis in zaak ernstig ongeval

Toegevoegd: 04-03-2010, 10.26 uur
Door: Manfred Berrevoets
KATS - Voor een ongeluk op 26 maart 2009 op de 1e Deltaweg ter hoogte van Kats, waar drie personen gewond raakte, is tegen de bestuurder van de auto 120 uur taakstraf en rijontzegging van achttien maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk geëist. Hij had toen 1 maand zijn rijbewijs.


De bestuurder haalde een auto in op een wegdeel waar tweebaansweg overgaat in eenbaansweg, reed veel te hard en over een verdrijvingsvlak. De jongen wilde weer naar rechts en verloor de macht over het stuur. De auto vloog links over de weg en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder en twee inzittenden, een 18-jarige en een 19-jarige man, beiden uit de gemeente Schouwen-Duiveland waren door de brandweer uit de auto bevrijd en per ambulance overgebracht naar het Oosterscheldeziekenhuis.

De bestuurder van de auto mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.
Twee inzittenden van zijn auto liepen zwaar lichamelijk letsel op. Het eerste slachtoffer liep een hersenschudding, nierschudding en gebroken sleutelbeen op. Het tweede slachtoffer liep longkneuzing, gebroken ribben, botbreuken van verschillende ruggenwervels en een beenbreuk op. Tevens een hersenschudding. Eén persoon die in de auto zat is arbeidsongeschikt voor de rest van zijn leven.

Vonnis is op 18 maart.
 
Zie ook:
- 27/03/2009: Drie gewonden bij ongeval Kats


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
.. (6-3-2010 om 22:09)
hij is niet volledig arbeidsongeschikt. de jongen die dit ongeluk veroorzaakt heeft, was beginnend bestuurder.. Er zijn veel meer ongelukken op dat punt gebeurd. Alle 3 maken ze het goed, dus niet van die opmerkingen maken, als je niet eens meer weet dan wat er wordt gezegt op het nieuws.
.. (6-3-2010 om 22:04)
Wat een reacties! Het kan iedereen gebeuren.. zo'n ongeluk. Vooral beginnende bestuurders. Alsof hij er zoveel aan kan doen.
.. (6-3-2010 om 22:01)
Wat een reacties. Jullie weten niet eens hoe het is gebeurd.. enne, een ongeluk is een ongeluk. Dus wat nou gevaar op de weg. Het kan iedereen overkomen. Beginnende bestuurders al helemaal.
Zoop (6-3-2010 om 09:17)
Schande dat justitie weer zo een verkeersterrorist er van af laat komen met zo een aanfluiting van een straf. geen wonder dat men geen respect meer heeft voor de verkeerwegenwet.
Mriekje (5-3-2010 om 23:59)
Wat een belachelijk lage eis !!!! het zou niet eens de vraag mogen zijn of hij zijn rijbewijs terug kan krijgen!!
Tom (5-3-2010 om 19:36)
@ Marjo: wie rijdt er nooit te hard? Wat is dat nu voor domme opmerking. Net alsof iedereen die te hard rijdt zulke ongevallen veroorzaakt. Hij komt er erg goed vanaf met een taakstraf en slechts een half jaar rijontzegging!! Wat mij betreft was een half jaartje de cel in een meer gepaste straf...
Cookie-instellingen beheren