www.hvzeeland.nl

Eis: Cel voor inrijden op persoon

Toegevoegd: 08-03-2010, 16.55 uur

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 25-jarige man uit Hulst is vandaag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van een zes maanden cel plus zes maanden voorwaardelijk geëist.

Daarnaast eiste de officier van justitie verbeurdverklaring van zijn auto en een rijontzegging van een jaar krijgt. Ten slotte wil de officier dat hij een schadevergoeding van 500 euro betaalt.

De broer van de Hulstenaar had problemen met zijn ex over een omgangsregeling en op 3 juni moest daar maar eens over gepraat worden. En dus reden broer en broer naar de woning van de ouders van de ex waar zij op dat moment verbleef.

Het gesprek veranderde al snel in een krijs-, schreeuw- en gilpartij, waarbij de verwensingen over en weer vlogen en de hele familie van de ex aan meedeed. De broer van de Hulstenaar hield het voor gezien en ging weg. De Hulstenaar zelf startte zijn auto en reed vervolgens over de stoep en door de bloemperken in op de oom van de ex. Volgens Hulstenaar klopte dat van geen meter, want hij was niet naar, maar langs de oom gereden.

De verklaringen die hem in het verdachtenbankje deden belanden berustten, volgens hem, dan ook op leugens en was een complot van de familie. De rechtbank wijst vonnis op 22 maart.