Weerbericht:
Perioden met regen. Woensdag af en toe zon, kans op een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Kleine binnenbrand in Middelburgse woning

Toegevoegd: 02-02-2006, 15.35 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Stadsgewestelijke brandweer is donderdagmorgen gealarmeerd voor een binnenbrand in een woning aan de Sint Antheunisstraat in Middelburg.

Omstreeks half vier werden de bewoners wakker van brandgeluiden. Vrijwel direct namen men rookontwikkeling waar vanuit een kamertje op de eerste verdieping van het pand. Daarop belden de bewoners het alarnmummer 1-1-2.

Een van de bewoners heeft met een emmer water geprobeerd de brand te blussen. Uitbreiding van de brand werd hiermee wel voorkomen. De brand kon echter niet volledig worden geblust. Toen de brandweer arriveerde bleek dat er zich ook een vuurhaard bevond achter het plafond.

De brandweerlieden hebben een gedeelte van het plafond en een deel van de vloer moest worden verwijderd om de brand volledig te kunnen blussen. Bij de brand is enige roet- en rookschade ontstaan. Ook ontstond schade door het openmaken van het plafond.

De brandweer denkt dat de brand is veroorzaakt door een te beperkte afstand tussen de houten vloerdelen van het pand en de rookgasafvoer van een allesbrander.

Voor de brandmelding werden de tankautospuiten 4530 (Stromenweg) en 4535 (Veerseweg) opgepiept. Ook de Officier Van Dienst 4595 en de ladderwagen 4550 van de post Stromenweg werden ter plaatse verzocht. Ter plaatse bleek de inzet van één tankautospuit voldoende. De brandweerlieden van de uitrukvoertuigen van de Stromenweg hoefden daarom niet ter plaatse te komen.

De brandweer was rond half zes weer terug op de kazerne.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750