Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Kinderen controleren snelheid Middelburg

Toegevoegd: 16-03-2010, 09.12 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Tijdens een staandehoudactie in de Grevelingenstraat in Middelburg zijn dinsdag diverse boetes uitgedeeld.


De gemeente Middelburg heeft de woongebieden binnen de gemeentegrenzen ingericht als dertig kilometer zones. Hiermee wil de gemeente de verkeersveiligheid en daarmee de leefbaarheid in de wijken vergroten. Met de campagne 'Gewoon 30!' probeert de gemeente de 30-kilometerzones bij jong en oud onder de aandacht te brengen.

De staandehoudacties, die regelmatig worden georganiseerd, zijn onderdeel van de 30-campagne. Bij deze acties worden in samenwerking met politie en Veilig Verkeer Nederland automobilisten staande gehouden en gewezen op hun snelheid. Wie zich keurig aan de snelheid hield, kreeg een pluim (groene kaart) van de aanwezige schoolkinderen. Bestuurders die iets te hard reden, kregen een gele kaart van de schoolkinderen. Wie flink te hard rijdt, ontving een proces-verbaal van de politie.

Vanochtend werd de actie gehouden samen met kinderen uit groep acht van de Beverburch. Bij de actie vanochtend werden vier boetes uitgedeeld. Met name scooterrijders bleken de snelheidslimiet te overschrijden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (16-3-2010 om 09:24)
Laat kinderen eerst eens kinderen controleren op hun fiets/bromfiets gedrag. B.v op 3of meer naast elkaar en geen hand uit steken. Dat zou voor de veiligheid heel wat beter zijn.
Cookie-instellingen beheren