Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Kinderen controleren snelheid Middelburg

Toegevoegd: 16-03-2010, 09.12 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Tijdens een staandehoudactie in de Grevelingenstraat in Middelburg zijn dinsdag diverse boetes uitgedeeld.


De gemeente Middelburg heeft de woongebieden binnen de gemeentegrenzen ingericht als dertig kilometer zones. Hiermee wil de gemeente de verkeersveiligheid en daarmee de leefbaarheid in de wijken vergroten. Met de campagne 'Gewoon 30!' probeert de gemeente de 30-kilometerzones bij jong en oud onder de aandacht te brengen.

De staandehoudacties, die regelmatig worden georganiseerd, zijn onderdeel van de 30-campagne. Bij deze acties worden in samenwerking met politie en Veilig Verkeer Nederland automobilisten staande gehouden en gewezen op hun snelheid. Wie zich keurig aan de snelheid hield, kreeg een pluim (groene kaart) van de aanwezige schoolkinderen. Bestuurders die iets te hard reden, kregen een gele kaart van de schoolkinderen. Wie flink te hard rijdt, ontving een proces-verbaal van de politie.

Vanochtend werd de actie gehouden samen met kinderen uit groep acht van de Beverburch. Bij de actie vanochtend werden vier boetes uitgedeeld. Met name scooterrijders bleken de snelheidslimiet te overschrijden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (18-3-2010 om 14:06)
Als iedereen zich aan de snelheid zou houden ,en alle fietsers aan de regels.Zouden er minder ongelukken en ergenis zijn.Want ook fietsers maken er een potje van,,,maar ook wandelaars die denken dat een FIETSPAD voor hun is. En als je een fout maakt,ook eens je excusses maken,dan ben je stoer.
Mister_J (17-3-2010 om 22:12)
In plaats van dat de politie met die kinderen samenwerkt moeten ze eens komen staan zodra dezen naar school gaan. 'S morgens met 3 of 4 naast elkaar fietsen dit geld ook voor de middag, en niet aan de kant gaan ook. Zou fijn wezen om hun eens te controleren
Kees (17-3-2010 om 18:23)
Net als of de volwassene van nu vroeger nooit met meer dan twee naast elkaar rede vroeger!! of dat jullie nu nooit meer te hard rijden kijk beter eerst naar je zelf hoe jij bent en vroeger was en dan pas naar de kinderen van nu en het is ook niet iedereen dus pas op wat je zegt!!
John (17-3-2010 om 16:21)
Frans (16-3-2010 om 12:34 uur): niet achter zijn rug maar onder zijn arm. Wellicht even gedaan om het raampje open te kunnen draaien ( geen elektrische ramen ? ) of om de kaart aan te pakken.
M de Visser (17-3-2010 om 11:05)
Bij een ludieke actie, hoort ook een bijbehorend actie van de politie. Een bekeuring van 145 euro voor een scholier die inderdaad te hard rijdt is dit zeer zeker niet. Was het niet beter geweest om hem voor te houden wat daar normaliter voor staat? Daarmee was de boodschap ook aangekomen.
K.... (16-3-2010 om 21:51)
Ja maar om nou een boete te geven van 150 euro omdat je een beetje te hard rijdt ? En al die fietsers die met een groep van 15 man de hele weg in beslag neemt mag gewoon door rijden. Ik weet niet wat gevaarlijker is.
Cookie-instellingen beheren