Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

19-jarige man krijgt Taakstraf en rijontzegging

Toegevoegd: 18-03-2010, 14.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 19-jarig jongeman uit Zierikzee is vandaag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van anderhalf jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.


Tegen de beginnend bestuurder was voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op 26 maart vorig jaar hetzelfde geëist. Als gevolg van dat ongeval raakte zijn (inmiddels ex) vriend levenslang arbeidsongeschiktheid. Op de bewuste avond gingen de Zierikzeeënaar en zijn twee vrienden nog even naar McDonald's in Goes.

Op de terugweg richting Zeelandbrug ging het volgens getuigen al harder dan toegestaan, en kleefde hij aan de bumper van een voor hem rijdende auto. Op het deel bij Kats, waar de weg tweebaans was, zag de Zierikzeeënaar zijn kans schoon om de auto in te halen. En dat had de jongeman, die nog maar krap een maand zijn rijbewijs had, beter niet kunnen doen.

Met een snelheid van boven de 120 haalde hij de auto in, negeerde de pijlen die aangaven dat het weer een enkelbaansweg werd en stuurde op het laatste moment na het inhalen weer naar rechts. Toen hij merkte dat hij teveel naar rechts was gegaan gaf hij een ruk aan het stuur om vervolgens volledig de controle over zijn auto te verliezen.

De auto schoot over de andere weghelft, sloeg over de kop en kwam in een droge sloot tot stilstand. De gevolgen waren rampzalig. De ex-vriend belandde met gebroken rugwervels, gebroken ribben,een longkneuzing en een gebroken been in het ziekenhuis en verbleef drie weken op de Intensive Care van een ziekenhuis. Zijn andere vriend liep een hersen- en nierschudding op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jessi (18-3-2010 om 14:33)
120 uur werkstraf en rij ontzegging.......KOM OP ZEG!!! damn.........
Cookie-instellingen beheren