Weerbericht:
Hier en daar regen. Komende nacht en morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

19-jarige man krijgt Taakstraf en rijontzegging

Toegevoegd: 18-03-2010, 14.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 19-jarig jongeman uit Zierikzee is vandaag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van anderhalf jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.


Tegen de beginnend bestuurder was voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op 26 maart vorig jaar hetzelfde geëist. Als gevolg van dat ongeval raakte zijn (inmiddels ex) vriend levenslang arbeidsongeschiktheid. Op de bewuste avond gingen de Zierikzeeënaar en zijn twee vrienden nog even naar McDonald's in Goes.

Op de terugweg richting Zeelandbrug ging het volgens getuigen al harder dan toegestaan, en kleefde hij aan de bumper van een voor hem rijdende auto. Op het deel bij Kats, waar de weg tweebaans was, zag de Zierikzeeënaar zijn kans schoon om de auto in te halen. En dat had de jongeman, die nog maar krap een maand zijn rijbewijs had, beter niet kunnen doen.

Met een snelheid van boven de 120 haalde hij de auto in, negeerde de pijlen die aangaven dat het weer een enkelbaansweg werd en stuurde op het laatste moment na het inhalen weer naar rechts. Toen hij merkte dat hij teveel naar rechts was gegaan gaf hij een ruk aan het stuur om vervolgens volledig de controle over zijn auto te verliezen.

De auto schoot over de andere weghelft, sloeg over de kop en kwam in een droge sloot tot stilstand. De gevolgen waren rampzalig. De ex-vriend belandde met gebroken rugwervels, gebroken ribben,een longkneuzing en een gebroken been in het ziekenhuis en verbleef drie weken op de Intensive Care van een ziekenhuis. Zijn andere vriend liep een hersen- en nierschudding op.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stephan (23-3-2010 om 17:27)
@Robin - Gelukkig dat juist wel een gordel werd gedragen, anders had er ook een overleidensbericht bij gekunt.
Marco (19-3-2010 om 17:18)
Wat een stomme kerel,die heeft zijn verstand niet,en de straf is nog te laag,waarom betaald hij geen schadevergoeding aan zijn (ex)vriend? de 65 plussers rijden nog beter,die rijden teminste normaal en hebben ervaring,en houden zich aan de snelheid,geduld voor andere weggebruiker s wat anders....
Tom (19-3-2010 om 16:00)
Wat een belachelijk lage straf. Zijn rijbewijs dus slechts een half jaartje kwijt, taakstrafje en die jongen is voor de rest van zijn leven invalide... Zeker de zelfde rechter als bij die Irakees!?
Matthijs (19-3-2010 om 14:34)
@Frans: Jij komt zeker nooit op de weg? 65 plussers zijn veel gevaarlijker. Die rijden met het motto "ik ben oud en heb dus altijd en overal voorrang en moet minstens 20 km/h te langzaam rijden." Dat maak ik dagelijks meerdere malen mee en dat is pas echt gevaarlijk. Met jongeren heb je dat zelden.
Devitto (19-3-2010 om 12:56)
Die vent is niet goed bij zijn hoofd,rijbewijs nooit meer terug geven,is hij gelijk een goed voorbeeld voor andere verkeersgekken!
Zoop (19-3-2010 om 10:28)
Waarom haalde hij dan niet gewoon in en ging hij bumperkleven? En wat zal die voorliggende persoon hard hebben gelachen toen hij het zag, heeel hard en heeeeeel lang denk ik. alsof je wensen uitkomen op zo een moment.
Cookie-instellingen beheren