Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Realistische rampenoefening brandweer

Toegevoegd: 20-03-2010, 20.46 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
KOUDEKERKE - De brandweer Veere heeft zaterdag een grote realistische rampenoefening gehouden. Aan de oefening deden brandweer, politie en ambulance mee.
Om 11.00 uur startte het scenario aan de Ter Poorteweg in Koudekerke. Op het terrein van verzorgingshuis Vliedberg ontstond tijdens het bijvullen een gastank een lekkage van propaangas. Doordat er brand ontstond vond er een enorme explosie plaats.


Door de explosie kwam er een blusvoertuig met brandweermannen in de sloot terecht. Tevens stortte er een deel van het gebouw in en kwam er een personenauto op zijn kop terecht. Ook een bus met kinderen raakte door de klap van de weg en kwam op zijn zijkant tegen een boom tot stilstand. Twee personenauto's stonden door de explosie volledig in brand en in het verzorgingstehuis brand een grote brand uit.

Voor de hulpverleners was het vandaag een unieke kans om zo realistisch te oefenen. De oefening moest de hulpdiensten kan ook trainen op het gebied van samenwerking en communicatie.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arjan (22-3-2010 om 12:01)
Zoop, wat is het alternatief? Ongetrainde brandweermensen omdat brand zo slecht is voor het milieu? Wees nou maar blij dat ze dit soort oefeningen houden!
Johan (22-3-2010 om 11:01)
@Zoop: jij wilt dus een boete als je huis in brand staat? Dat is namelijk ook slecht voor het milieu. Of heb je toch liever een goed geoefend brandweerkorps? Denk voortaan even na voordat je zulke vreemde opmerkingen wilt plaatsen. Die mensen staan wel dag en nacht voor je klaar.
Zoop (22-3-2010 om 10:33)
Ook lekker milieu vriendelijk om auto's in de fik te steken...
Ineke (21-3-2010 om 22:23)
Ooit wel eens de brandweer nodig gehad bij een ongeluk? Ik wel. Blijven oefenen, helaas is de werkelijk iets heel anders en spelen de zenuwen dan wel op en laat de comunicatie en coordinatie het dan af weten. Toch geweldig werk van vrijwilligers.
Anniko (21-3-2010 om 19:07)
Ja verschrikkelijke foto hahahah!
Pedro (21-3-2010 om 11:49)
Waar was de SIGMA, zeker weer geen budget !!!
Cookie-instellingen beheren