Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Realistische rampenoefening brandweer

Toegevoegd: 20-03-2010, 20.46 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
KOUDEKERKE - De brandweer Veere heeft zaterdag een grote realistische rampenoefening gehouden. Aan de oefening deden brandweer, politie en ambulance mee.
Om 11.00 uur startte het scenario aan de Ter Poorteweg in Koudekerke. Op het terrein van verzorgingshuis Vliedberg ontstond tijdens het bijvullen een gastank een lekkage van propaangas. Doordat er brand ontstond vond er een enorme explosie plaats.


Door de explosie kwam er een blusvoertuig met brandweermannen in de sloot terecht. Tevens stortte er een deel van het gebouw in en kwam er een personenauto op zijn kop terecht. Ook een bus met kinderen raakte door de klap van de weg en kwam op zijn zijkant tegen een boom tot stilstand. Twee personenauto's stonden door de explosie volledig in brand en in het verzorgingstehuis brand een grote brand uit.

Voor de hulpverleners was het vandaag een unieke kans om zo realistisch te oefenen. De oefening moest de hulpdiensten kan ook trainen op het gebied van samenwerking en communicatie.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kurby koppejan (23-3-2010 om 16:49)
Heel goede oefening, heel echt na gespeeld, mijn broertje is sochtens daar nog bolussen wezen brengen, en toen waren ze "de ramp" aan het klaarmaken, nogmaals een goede oefening!!!!!
Brandweerman (22-3-2010 om 17:29)
Beste Zoop, de volgende keer als je nog eens een opmerking maakt, denk dan eens dat deze oefening misschien wel een naaste van je kan redden door goede getraind heid van de brandweer... . Volgende keer nadenken voordat je onzin gaat blaten. Je rijdt zelf ook in een auto denk ik?
Prima (22-3-2010 om 17:15)
@zoop.. wat een opmerking zeg.. waar gaat het nou om?? om de veiligheid in goede hand te blijven houden of om het mileu?? hoeveel branden zijn er wel niet op een dag??
Bram (22-3-2010 om 15:30)
@\zoop: jij hebt ook een windmolen in je tuin staan zonnepanelen op je dak en filtert je eigen regenwater, een eigen moestuin en klein boerderijtje met dieren voor eigen consumptie zodat je geen producten van de maatschappij nodig hebt. maar zelfs dan heb je de brandweer nodig. goed werk
Nachtwerker (22-3-2010 om 15:07)
Prima dat de brandweer oefent, dat zou vaker moeten gebeuren, vindt het geweldig wat ze doen! @ Ineke: ik ben idd gered door de brandweer uit mijn huis.Dan ben je echt blij dat ze er zo snel zijn, anders had ik dit hier niet kunnen typen.. Ben ze nog steeds dankbaar dat ik leef.
Hippo (22-3-2010 om 13:09)
Mekker toch niet altijd zo over dat milieu,zo gauw je zelf de mensen nodig hebt die je kunnen helpen, ben je maar wat blij dat ze flink geoefend hebben.
Cookie-instellingen beheren