Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 24 km

Praxis-reclame wordt werkelijkheid in Terneuzen

Toegevoegd: 05-02-2005, 10.36 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
TERNEUZEN - Wat in de praxis-reclame als grappig overkomt, overkwam de bewoners van een Terneuzense woning donderdag aan het eind van de middag: leden van een arrestatieteam van de Zeeuwse politie vielen daar de verkeerde woning binnen.


De leden van het team moesten een persoon aanhouden in een woning aan de Vlooswijkstraat in Terneuzen maar zij vergisten zich nadat ze de woning van de man al hadden binnengevallen. De politiemensen dachten dat een deurleidde naar de achterplaats van de woning van de verdachte. Toen zes politiemensen de deur ingeramd hadden bleek al snel dat zij een vergissing hadden gemaakt en dat de deur leidde naar een andere woning.

De bewoners waren in eerste instantie flink geschrokken en kregen daarom ook hulp van de Stichting Slachtofferhulp aangeboden. Ook heeft de politie ervoor gezorgd dat de deur weer werd gerepareerd door een aannemersbedrijf. De politie heeft uitgebreid excuses aangeboden aan de familie. Politiewoordvoerder A. Don verklaarde gisteren tegen de PZC dat de fout te begrijpen valt aangezien het ging om een ingewikkelde situatie.

Volgens de woordvoerder is een fout zoals donderdag werd gemaakt in Terneuzen nooit uit te sluiten. Dat dat de realiteit is, werd afgelopen zomer duidelijk: in Heemskerk viel een arrestatieteam ook een verkeerde woning binnen. Ook in dit geval was de politie een huisnummer verkeerd.

De verdachte is overigens door de politie aangehouden. Waarvan de man verdacht wordt is niet bekend. Mogelijk doet de politie daar later nog mededelingen over.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren