Weerbericht:
Winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 52 km

Onderzoek naar explosief Bruinisse

Toegevoegd: 23-03-2010, 13.50 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
BRUINISSE - In Bruinisse wordt momenteel onderzoek gedaan naar de vondst van een mogelijk explosief in een garagebox.


Het explosief werd volgens buurtbewoners al rond 08.00 uur ontdekt. Bij de vondst zouden ook medewerkers van de Douane aanwezig zijn geweest. De politie kwam ter plekke en zette het pleintje met daaraan de garagebox af.

Het onderzoek in de garagebox aan de Boeijerstraat volgt na de aanhouding van een 53-jarige man uit Zeist. De man werd opgepakt op verdenking van de handel in drugs. De garagebox die onderwerp was van onderzoek zou eigendom zijn van de vriendin van de man uit Zeist.

Wat er precies in de garagebox is aangetroffen, is niet bekend. Rond 13.45 uur ontdeed het team van de explosieven opruimingsdienst zich van haar speciale kleding. Het plein was tot 14.15 uur afgezet. De gereedstaande brandweerploeg en het eveneens stand-by staande ambulanceteam konden toen vertrekken.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roy matthijs (25-3-2010 om 15:58)
Wat een belachelijk overdreven gedoe. Ik ben benieuwd wat het kostenplaatje is van deze dag En wie kan dat weer betalen...
Jo (24-3-2010 om 15:12)
Nou ze hadden wel wat los mogen laten hoor en gelukkig er niks ernstig was het had ook anders kunnen zijn je weet maar nooit maar nu is het weer rustig in de straat hoor
C (24-3-2010 om 11:23)
En gisteravond lag er toch keurig een brief van de Gemeente op de stoep, kan ik wel waarderen.
Jo (24-3-2010 om 10:29)
@Dirk: jij vind een paar handgranaten niks? Beetje vreemde instelling, dat je handgranaten in een woonwijk normaal vind. Of ze nou wel of niet spontaan ontploffen, die dingen horen in het leger en niet in een woonwijk.
Middelburger (24-3-2010 om 07:50)
@Dirk: Er was wel degelijk gevaar. Als die man de granaat ontstoken had of als het in handen van kinderen valt kan het erg gevaarlijk zijn. Goed werk politie en ruimingsdienst! Alleen hadden ze wel de buurtbewoners op kennis mogen stellen.
Dirk (23-3-2010 om 21:02)
Je denkt toch niet dat als er iets ernstigs aan de hand is de politie niks zal geggen? Er was niks, alleen 2 handgranaten die kunnen niet zomaar ontploffen dus was er geen gevaar.
Cookie-instellingen beheren