Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Jongens verzonnen diefstal

Toegevoegd: 26-03-2010, 15.08 uur
Door: Danielle Gillesse
VLISSINGEN - Twee jongens van 10 en 12 jaar hebben verzonnen dat zij vorige week werden beroofd van hun boodschappen. Dat heeft de politie vrijdag bekend gemaakt.

De jongens hadden boodschappen gehaald bij de supermarkt en bonden de friet, frikadellen en broodjes, onder hun snelbinders. Bij het wegrijden vielen de boodschappen op de grond. Een man raapte de boodschappen op maar gaf alleen de broodjes terug aan de jongens waarna hij wegliep met de friet en de frikadellen naar een flat nabij de supermarkt. Dit was het verhaal van de jongens.


Een leerkracht van een school aan de Savornin Lohmanlaan in Vlissingen deed daarop aangifte. De Politie Zeeland heeft dezelfde dag nog een getuigenoproep aan de media verzonden.

Onlangs is aan het licht gekomen dat de twee jongens, zelf de boodschappen hebben achtergelaten en dat de man de jongens er alleen op wees dat zij hun boodschappen achterlieten. De man is helaas na de getuigenoproep van de politie ten onrechte aangesproken door buurtbewoners voor een diefstal die hij niet had gepleegd.

De twee jongens haalden boodschappen in het kader van een educatief project op hun school. Zij zullen een bezoekje krijgen van de wijkagent die hen op hun gedrag zal aanspreken. Ook de leerkracht van de school zal de jongens toespreken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
100x sorry (30-3-2010 om 13:34)
@roos wat niet oordelen wij weten WEL wat er gebeurd is ik denk dat meneer er meer bij gebaat is met een sorry dan met gezeur zoals van joumeneer ik hoop dat ze al langs zijn geweest met hun excuus
Jewannes (29-3-2010 om 10:55)
@Roos: hoe de vork in de steel zit bedoel je? ;-)
Roos (28-3-2010 om 22:26)
Mensen oordeel nooit niet als je niet weet hoe de steel echt in de vork past!!!
Condor (26-3-2010 om 20:12)
Zo zie je maar weer. En weer zijn de reacties niet echt doordacht. Mensen, lees nu toch eens en denk niet dat je het weet, maar weet het gewoon zeker! Goed dat ze die jochies hebben in elk geval. Ik heb zelf ooit 1 tik van mijn vader gehad en dat weet ik nog, Was indrukwekkend en niet hard!
Vlinder (26-3-2010 om 19:59)
@Roos; aub het artikel lezen voor je reageert. De man is vals beschuldigd, de knulletjes hebben gelogen. Hoe zoiets op te lossen? In mijn ogen mag er veel zwaarder gestraft worden. Net zolang tot het respect er eindelijk in gebrand zit en er weer angst is voor de te verwachten straf. Kom maar op!
Paul (26-3-2010 om 18:22)
Dit is erg vervelend. Via deze weg bied ik ook mijn excuses aan mijnheer. Laat deze twee knapen maar wat karweien opknappen voor deze heer. Sorry voor mijn verkeerde oordeel.
Cookie-instellingen beheren