Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 240 km

Schapen dood en zwaargewond door hond

Toegevoegd: 04-04-2010, 10.03 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Op de Verlengde Weg Naar Veere bij Arnemuiden zijn dit week-einde enkele schapen aangevallen door een hond. Eén dier vond daarbij de dood.


De eigenaresse van de schapen trof zaterdagmiddag in de wei een hond aan die de schapen aan het aanvallen was. Uit paniek waren een 12-tal schapen de watergang in gevlucht. De gealarmeerde politieagenten, de eigenaresse en een politieagent die in zijn vrije tijd een rondje aan het fietsen was hebben de dieren op het droge weten te krijgen.

Meerdere dieren raakten zwaargewond. De gewonde dieren zijn door een dierenarts behandeld. De eigenaresse van de hond is door de politie benaderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lorenza (30-5-2010 om 14:40)
Wél alle schade laten vergoeden door de hondeneigenaar!!! En niet alleen een boete laten betalen!!! Bah,hier is géén excuus voor,elke hondenbezitter weet hoe zijn hond is.
Mustafa (6-4-2010 om 15:20)
Arm schaap, moet hond maar afmaken.
Middelburger (6-4-2010 om 14:06)
@Anja: De hond afmaken???? Dat is te zielig voor woorden. Je moet de hond niet de schuld geven maar wel het baasje. De hond volgde z'n instinct. Het baasje had de hond beter moeten opvoeden.
Anoniem (6-4-2010 om 12:47)
Wat kan iedereen toch makkelijk oordelen zeg! Niemand weet hoe het gegaan is, maar wel allemaal makkelijk commentaar plaatsen, gaat duidelijk nergens over!
Hesus (5-4-2010 om 12:19)
Altijd die asociale hondenbezitters... ik denk dat voor alle hinden boven 15 kg maar een vergunning moet komen met een regelmatig examen voor gehoorzaamheid. het lopen zonder riem een dikke vette boete, en op straat kakken een taakstraf van zelf 250 kg hondenstront opruimen.
Pikkiknie (5-4-2010 om 09:48)
Thera@Heb dit zelf ook drie keer meegemaakt, hebben daar een grote wei helemaal voor afgezet met gaas en prikkeldraad, maar honden die bloed geproefd hebben, breken overal door! Ze bleven komen!! Uiteindelijk koos de eigenaar van de honden na de derde losbraak om te verhuizen.....
Cookie-instellingen beheren