Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Wilde achtervolging quadrijders in Nisse

Toegevoegd: 05-04-2010, 23.26 uur
Door: Roland de Jong
NISSE - De politie heeft vandaag in Nisse de rijbewijzen ingevorderd van twee quadrijders die voor zeer gevaarlijke situaties zorgden. De politie is nog op zoek naar getuigen.


Rond 14.25 uur zag een surveillerende agent drie quads met hoge snelheid over de Koedijk in Nisse rijden. Eén van de quads was niet voorzien van een kenteken. Verschillende voetgangers werden door de scheurende quads de stuipen op het lijf gejaagd. Eén man trok zijn kind voor de zekerheid aan de kant toen de quads voorbij kwamen.

Op de kruising Oude Kamerseweg, Oude Kamersedijk sloegen de quads met kenteken rechtsaf richting de schaapskooi. Die zonder kenteken reed rechtdoor. Omwille van de verkeersveiligheid besloot de agent de quad zonder kenteken niet meer te volgen omdat deze ver boven zijn kunnen reed. Hij ging achter de andere twee quads aan.

Tijdens de achtervolging werden snelheden bereikt van 100 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurders van de quads, een 19-jarige en een 20-jarige man uit de gemeente Borsele, zijn aan de kant gezet waarop hun rijbewijs is ingevorderd.

De politie heeft kort enkele voetgangers aangesproken. Zij gebruikten in hun verklaringen termen als 'bedreigend', 'overdonderend' en 'een enorm geweld'. De politie is op zoek naar getuigen. Ook personen waar de politie al kort mee gesproken heeft worden verzocht zich te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Quad for life (12-4-2010 om 11:38)
Laat die jongens lekker rijden
Zoop (9-4-2010 om 12:40)
Mooi, we mogen bij "Ook jong" in de tuin komen crossen !
Ook jong (9-4-2010 om 10:42)
Is het een idee om een motorcrosbaan(gratis) open te zetten en daar op eigen verantwoording(zelf ehbo regelen e.d) de jeugd te laten crossen. Dan zijn ze van de weg af en rijden op affgezette terrreinen.Iedereen blij en het blijft te controleren.
Nancy (8-4-2010 om 22:24)
.... Hier reed vroeger ook een jongeman rond in een circuit auto, ook veelste hard. In overleg rijdt deze jongen nu achter in een hele grote tuin die daar met hobbels en bobbels is aan gelegd. Misschien een idee voor deze quad rijders om op te 'spelen'? Nog leuker ook en een stuk veiliger...
Je weet wel (8-4-2010 om 15:20)
Wat kan je beter hebben dan jeugd die lekker in de polder aan het crossen is. Dat daar toevallig mensen aan het wandelen zijn (zo'n ding hoor je aankomen het is geen hybride) waar moet de jeugd anders gaan crossen??? beter dan dat ze mensen gaan overvallen/neersteken/om zeep helpen!!
Anti quad (8-4-2010 om 10:56)
Politie treed maar hard op tegen dit soort lui!! Laat ze maar flink voelen dat ze verkeerd zijn.
Cookie-instellingen beheren