Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vier jaar geëist voor overval

Toegevoegd: 08-04-2010, 14.18 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De officier van justitie heeft tegen een 21-jarige man uit de gemeente Hulst een celstraf van 4 jaar geëist. De man heeft op 28 september een overval gepleegd op een bezinestation.

 

De buit was 650 euro. Een medewerker moest onder bedreiging van een pistool het geld afstaan. Bij het verlaten van de benzinepomp werd de verdachte opgemerkt door een automobilist die hem achterna ging. De verdachte probeerde te vluchten op de fiets maar ondanks het kordate optreden van de automobilist, waarbij deze werd bedreigd door de verdachte met het vuistvuurwapen, kon de overvaller zijn vlucht voortzetten met achterlating van zijn fiets.

Door de politie werd hierna een uitgebreid onderzoek ingesteld en werd een persbericht verspreid met daarin de gegevens van de in beslag genomen fiets. Dit leidde niet tot nuttige tips of informatie over de overval.

Al vanaf het begin wezen een aantal feiten en omstandigheden in de richting van een bepaalde verdachte. Uiteindelijke leidde dit met toestemming van de officier van justitie te Middelburg, tot de aanhouding van de 21-jarige man. Hij bekende de overval alleen te hebben gepleegd.

De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ek (19-4-2010 om 16:45)
De straf vind ik normaal vergeleken met een moord. Voor moord of poging tot zit je 3 jaar en mag je elke week naar huis
De muijnck (8-4-2010 om 23:51)
Is al beter dan 20 jaar geleden , heb het zelf meegemaakt , pistool tegen mn hoofd en 2000 gulden af moeten staan, de dader heeft er nog geen jaar voor moeten zitten ... laat hem minstens die 4 jaar maar krijgen en dan hopen dat hij het niet nog eens doet
Reinaart (8-4-2010 om 18:25)
@ piet: Hoge straffen? 4 jaar vind ik echt niet lang voor een overval. Stuur die vent lekker 10 jaar de bak in dan denken ze wel 2x na voordat ze een overval plegen. Doe je het dan toch, ben je heel dom bezig maar ondervind je er de gevolgen maar van. 3 jaar voor doodslag zou naar 30 moeten gaan
Piet (8-4-2010 om 14:44)
Prima die hoge straffen hoor, maar die taxichauffeur die iemand doodgeslagen heeft daar is 3 jaar tegen geeist. Hoe kunnen ze dat uitleggen? En dat is alleen nog maar de eis....