Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Eis: acht jaar cel en schadevergoeding

Toegevoegd: 08-04-2010, 22.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG -  Tegen de 22-jarige R. M. uit Zoetermeer is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelbrug een gevangenisstraf van acht jaar geëist. Ook wil de officier dat hij een schadevergoeding van in totaal 35.730 euro betaalt.


De man, die na een seksuele relatie met een veertien jarig meisje, Zoetermeer verruilde voor het Zeeuwse om daar 'een rustiger leven te leiden', wordt ervan verdacht in de eerste helft van 2009 onder meer te hebben gedeald,  vier jongeren te hebben opgelicht en een scooter te hebben verduisterd.

Met het verhaal dat hij een oom had die bij een financieringsmaatschappij werkte en een aangegane lening uit het computersysteem kon verwijderen bewoog hij enkele jongeren om scooters en mobieltjes met abonnement op afbetaling te kopen. Vervolgens werden de spullen door hem verkocht. De jongelui, die via die truuk geld dachten te ontvangen, bleven echter met torenhoge schulden achter.

Eind april wilde hij in Vlissingen bij enkele Marokkanen verhaal gaan halen omdat een maat van hem zou zijn mishandeld. Binnen de kortste keren ging het mis. M. zag een groep Marokkanen staan en om zich op voorhand maar alvast te verdedigen pakte hij zijn mes.

Het latere slachtoffer liep op hem af en liep volgens M. recht in het mes. Het jongere broertje van het slachtoffer raakte eveneens gewond. Vervolgens namen ze de benen. Het 24-jarige slachtoffer werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis en geraakte tot begin oktober in coma. Momenteel is hij halfzijdig verlamd.

De 20-jarige Goesenaar E. B., kreeg vorig jaar al voor zijn betrokkenheid bij de steekpartij drie jaar cel opgelegd. Er was zeven jaar tegen hem geëist. Voor zijn aandeel in de oplichtingen zal hij zich later nog moeten verantwoorden. In zijn zaak moeten nog twaalf getuigen worden gehoord.

Uitspraak 22 april.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chauffeurtje (9-4-2010 om 23:46)
Niet echt netjes gedaan van deze jongen die ik overigens helemaal niet ken. Maar goed, ik zou ook iets zoeken om me te verdedigen als er een groep niet al te vriendelijk kijkende jongemannen van een afrikaans continent om me mee heen zouden staan..
Tja (9-4-2010 om 10:06)
De jongen heeft lang op het randje van de dood in coma gelegen en is nu voor de rest van zijn leven invalide. en wat krijgt de dader? 7 jaar is al weinig maar let op dit worden er 2 of 3 .en 35.000 is ook een lachertje plus zal de laffe dader dit nooit betalen want dit heeft hij niet.
Vlissinger (9-4-2010 om 01:11)
8 jaar cel? prachtig, genoeg tijd om te denken en de wilde jaren uit te zitten. iemand van 30 kan misschien wel helder denken. maarja nederland kennende staat hij binnen anderhalf jaar weer vrolijk op straat.
Mientje (8-4-2010 om 23:07)
Aanpakken die handel!!!!!
Cookie-instellingen beheren