Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Olie lekt in Sloehaven Borssele

Toegevoegd: 09-04-2010, 11.35 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE- In de Sloehaven bij Borssele is donderdag de schipper van een binnenvaarttanker beboet voor verontreiniging. Bij het lossen vanaf zijn schip was olie in het water van de haven geraakt.

In de vroege ochtend van 8 april startte de binnenvaarttanker in de Van Cittershaven met het lossen van zijn lading. Na enige tijd bemerkte de bemanning van een andere tanker dat vanaf het lossende schip olie in het water terechtkwam. Het bedrijf op de wal werd in kennis gesteld waarna even later het pompen kon worden gestopt.


De waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in naar de oorzaak van de verontreiniging. Daaruit bleek dat een gesloten, doch lekke afsluiter in het manifold en een lekke pakking van een dichte flens op dat manifold de reden waren waarom de olie als een spray over het dek was gekomen.

Vervolgens was de olie via de niet afgesloten spuigaten in het dek in het water gestroomd. Tegen de 34-jarige schipper uit Doetinchem is proces-verbaal opgemaakt.
Een specialistisch bedrijf is tot in de middag bezig geweest met het opruimen van de olie in de haven. Hoeveel olie precies in het water is gekomen is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren