Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse ambulancedienst draait proef met P2000

Toegevoegd: 16-02-2005, 09.24 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - De Zeeuwse Alarmcentrale is sinds gisterenmiddag gestart met het testen van de P2000-alarmeringen voor de ambulances van de post aan de Stromenweg in Middelburg.


Rond 15:40 uur gisterenmiddag werd de eerste melding via het nieuwe alarmeringssysteem van de Nederlandse hulpdiensten verstuurd naar de ambulance 7326: een direct vervoer in de Schepenenlaan in Middelburg-Zuid. Even later volgde een spoedrit naar de Buitenruststraat, eveneens in Middelburg-Zuid. Deze rit werd verzorgd door de ambulance 7328.

Later volgde ook een bestlde rit voor de ambulance 7325: een vervoertje vanaf het Oosterscheldeziekenhuis naar het ZRTI van het Vlissingse ziekenhuis. Daarna volgde nog een alarmering voor de 7326, een ritje naar de Boulevard Bankert in Vlissingen.

Rond kwart voor één vannacht werd de ambulance 7325 gealarmeerd voor een ritje naar Eben Haëzer aan de Briandlaan in Middelburg. Daarna volgde 's ochtends nog een spoedrit naar Westkapelle, deze rit werd verzorgd door de ambulance 7326.

Later vanochtend volgde nog een besteld vervoertje vanaf het ziekenhuis in Vlissingen voor de ambulance 7328. Die werd weer gevolgd door een besteld vervoer aan de Troelstraweg in Vlissingen. Een voordeel van P2000 werd toen meteen duidelijk: tegelijkertijd was er een spoedrit voor een ongeval in Middelburg. Die alarmering kwam via de P2000-pagers al enige tijd eerder binnen voordat de analoge alarmering via de ether te horen was.

Dit laatste was ook het geval bij de daarop volgende alarmering voor een bestelde rit vanuit het Vlissingse ziekenhuis. Een extra voordeel van de P2000-alarmeringen is dat er al wat extra informatie aan de alarmering toegevoegd kan worden, momenteel lopen de alarmeringen in dat opzicht ook niet helemaal gelijk. De laatste P2000-alarmeringen bevatten net iets meer informatie dan de analoge alarmeringen voor dezelfde ritjes.

Al met al begint het er op te lijken dat de Zeeuwse ambulancedienst de draai in het nieuwe alarmeringssysteem gevonden lijkt te hebben. Momenteel wordt, voor zover bekend, overigens alleen nog proef gedraait met de Walcherse ambulances, wanneer de rest volgt is niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren