Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Flinke boete voor dumpen afval

Toegevoegd: 12-04-2010, 16.50 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Het KLPD heeft maandag de kapitein van passagiersschip een boete van 2.000 euro opgelegd voor het dumpen van scheepsafval in de West Buitenhaven in Terneuzen.

De politie werd gewaarschuwd door personeel van de Verkeerspost Terneuzen die getuige waren geweest van het dumpen.
Omstreeks 02.40 uur, zag het personeel van de Verkeerspost Terneuzen dat bij het verlaten van de West Buitenhaven vanaf een Cypriotisch passagiersschip de inhoud van drie afvalcontainers (kliko’s) in het water werd gestort.

Daar het schip onderweg was naar Middelburg en Veere kreeg de kapitein van de Verkeerspost de aanwijzing in Middelburg te blijven liggen tot de Waterpolitie aan boord was geweest. De Waterpolitie van het KLPD stelde in Middelburg aan boord van het passagiersschip een onderzoek in.

De 55-jarige Bulgaarse kapitein van het schip verklaarde tegenover de Waterpolitie dat een matroos inderdaad drie containers met afval in het water had gegooid. Na overleg met Openbaar Ministerie te Den Bosch werd de kapitein en schikking van 2000 euro aangeboden. De kapitein ging hiermee akkoord en betaalde contant.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kapiteyn rob (13-4-2010 om 22:39)
Flinke boete ? daar lachen zeelieden om hoor... ach sukkelende vrouwe justitia, u bent echt stekeblind is het niet ?
Staf (13-4-2010 om 12:07)
En wordt met die 2000 euro ook de rommel opgeruimt dan????? of wat doen ze daar dan mee met het geld. Dan zouden ze net zo slecht zijn toch.
Ahab (13-4-2010 om 09:05)
Natuurlijk contant betaald, dat is kleingeld voor deze mensen. Tijd dat die straffen eens flink omhoog gaan. Wat denkt men van €20.000 ,- per container? Hoeveel denkt u dat u betaalt voor een snoeppapiertje op straat in london? Zeker GBP 200,-
Axel (13-4-2010 om 06:57)
Flauwekul boete voor een dergelijke overtreding, als men weet dat er jaarlijks door de scheepssector miljoenen kilo's in de zeeën worden gedumpt. Beter aanpakken door bijvoorbeeld 10.000 euro per kliko te vorderen. Mogelijk dat men dan eens verantwoordelijk gedrag gaat vertonen.
Noev (12-4-2010 om 20:11)
Illegaal afval harder aanpakken!! Denk dat deze boot zijn lesje wel geleerd heeft.
Middelburger (12-4-2010 om 17:07)
Zozo, die heeft veel geld op zak. En gaat het om plastic, (wat voor het milieu schadelijk is) of op brood en fruitresten enz? Dat vergaat namelijk heel snel in het zoute water, en is dus niet schadelijk voor het milieu...