Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 45 km

Oefening zorgcentrum St Annaland

Toegevoegd: 15-04-2010, 12.06 uur
Buiten het zorgcomplex moest één persoon worden gereanimeerd.
Buiten het zorgcomplex moest één persoon worden gereanimeerd.
© Foto: Leendert van der Klooster
Door: Roland de Jong en Leendert van der Klooster
SINT-ANNALAND - Maandagavond is er bij zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland een gezamelijke oefening gehouden voor bedrijfshulpverleners en brandweerlieden.


Volgens het scenario was er 's middags een man langsgeweest die graag een woning wilde betrekken in het complex. De man moest echter op de wachtlijst worden geplaatst en zou pas over een paar jaar aan de beurt zijn.

De man was het daar niet mee eens en kwam ’s avonds terug om wraak te nemen. Er werd buiten brand gesticht en de bedrijfshulpverleners van het zorgcentrum moesten in actie komen om de brand te bestrijden.

De dader was in de tussentijd naar de fitnessruimte gegaan. Hij stichtte daar brand. Een installateur die op dat moment bezig was in de CV-ruimte merkte rookontwikkeling op en ging polshoogte nemen. Hij werd hierdoor onwel.

Via het automatische brandmeldsysteem was in de tussentijd ook de brandweer gewaarschuwd. Deze kwam met toeters en bellen ter plekke. De brandweer had het vuur buiten snel onder controle.

De brandweer besloot samen met het hoofd-BHV dat de afdeling geëvacueerd moest worden. Eén slachtoffer moest buiten gereanimeerd worden. Ook werd hierbij een AED ingezet. De man die de brand had aangestoken, was gewond geraakt aan zijn beide handen. De brandwonden moesten gekoeld worden.

Deze oefening was vooral bedoeld om de communicatie tussen de BHV’ers en de brandweer te trainen. Ook moesten de BHV'ers de hen aangegeleerde handelingen uitvoeren om zo hun kennis op peil te houden.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren