Weerbericht:
Tropisch warm, later vanmiddag en vanavond stevige onweersbuien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Fosforlekkage bij Thermphos Ritthem

Toegevoegd: 16-04-2010, 06.27 uur
Door: Manfred Berrevoets
RITTHEM - Bij chemiebedrijf Thermphos in Ritthem is vrijdagmorgen een fosforlekkage ontstaan. Volgens de politie is er geen sprake geweest van een gevaarlijke situatie.


De lekkage ontstond rond 4.45 uur bij het bedrijf aan de Europaweg Zuid. De lekkage is ontstaan in een leiding. Vermoedelijk gaat het om twee kleine lekkages.

Naast de bedrijfsbrandweer is ook de regionale brandweer van Borssele ingezet. De brandweer heeft de lekkages gekoeld. De lekkages zijn niet gevaarlijk geweest voor de omgeving.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zomaar (18-4-2010 om 22:32)
Waarom denkt iedereen toch dat dit veroorzaakt is door slecht onderhoud? Is dit gebasseerd op feiten? Was je er bij?
I survived bophal (18-4-2010 om 11:08)
Het is wachten op de eerste ramp nu technisch onderhoud te duur is geworden. een gifbom met tijdklok. lang leve de economie. ach, dan leeft u toch wat korter ? als de thermphos aandeelhouders er maar stinkend rijk van worden, dan mag alles.
Zomaar (17-4-2010 om 16:52)
Ik ben blij dat Ben v/d G straks mee mag betalen aan de WW van deze medewerkers. Of zou hij geen baan hebben?
Ben v/g G (17-4-2010 om 03:08)
Ongelooflijk. Geen sprake van een gevaarlijke situatie? Thermphos zorgt 24 uur per dag voor een gevaarlijke situatie door continu gevaarlijke stoffen te lozen in lucht en water, te weten cadmium, fsofiden, zink lood, ammoniak, dioxine en noem maar op. 110 op straat. Nu de rest nog!
Fosfor bom (16-4-2010 om 12:01)
Persoonlijk vind ik dat de overheid in moet grijpen en dit gezondheidsrisico direct moet sluiten. of gaat de persoonlijke economie van de thermphos directeuren weer belangrijker dan de gezondheid van de zeeuwen ? ik denk dat ze voor dit incident nog niet eens een waarschuwing krijgen.
Glow in the dark (16-4-2010 om 11:59)
Overduidelijk dat dit bedrijf door financiele problemen een gezondheid risico is geworden voor iedereen in de omgeving. mogelijk denkt het mismanagement daar dat er dan maar gewerkt kan worden als of het hier een 3e wereldland is ?