Weerbericht:
Eerst nog buien in het oosten, vannacht kans op mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Aandacht voor fietsen in wandelgebied

Toegevoegd: 16-04-2010, 10.11 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Voor fietsers in de gemeente Goes is het de komende tijd opletten geblazen. In het winkelgebied wordt namelijk extra gecontroleerd op fietsen in de voetgangerszone.

Tussen 11.00 en 18.00 uur mag doorgaans niet gefietst worden in (delen van) de Ganzepoortstraat, het Kolveniershof, Park Oostwal, Park Westwal, het Schuttershof, de Klokstraat, de Lange Kerkstraat, de Lange Vorststraat, de Papegaaistraat en de Sint Adriaanstraat. Op donderdag geldt het fietsverbod tussen 11.00 en 21.00 uur.

Volgens de gemeente Goes wordt er de komende tijd extra opgelet in de winkelgebieden. “Wandelaars moeten ervan uit kunnen gaan dat men hier veilig kan vertoeven zonder hinder van verkeer dat zich hier niet mag bevinden.” Mensen die toch fietsen waar het niet mag lopen het risico op een bekeuring want binnenkort gaat men ook handhavend optreden.

Fietsers die een straat inrijden die voor hen verboden is, kunnen een boete van 60 euro verwachten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fietser (16-4-2010 om 19:49)
En zo wil Goes fietsstad worden?!?! Fietsers en voetgangers kunnen mooi samengaan in een winkelgebied. 60 euro is wel hier erg diep in de buidel tasten.
Zakkenvuller (16-4-2010 om 17:32)
Ja juist, aanpakken dat fietstuig. Prioriteit nr 1 dit. Dacht dat ik ook iets las over vliss? Zouden ze daar niet beter hun tijd kunnen vertoeven, zodat de normale burger die overdag werkt, 's avonds weer met een gerust hart kunnen pinnen zonder dat hinder ondervinden van criminelen?
Matthijs (16-4-2010 om 14:18)
Jahoor, er is weer een nieuwe inkomsten bron gevonden. Beetje naief om te denken dat ze dit voor de voetgangers doen, het is gewoon weer makkelijk cashen. En idd je mag daar niet fietsen, maar je mag ook niet moorden of verkrachten of overvallen maar daar maken ze zich niet druk over.
Fietsje (16-4-2010 om 12:24)
@ sarah jane, helemaal me eens, was het niet dat ik met het mooie weer ging fietsen en ik op een fietspad een noodstop moet maken voor een peuter waarvan de moeder me aankijkt alsof ze mijn bloed wel kan drinken omdat haar kind maar over het fietspad moet kunnen rennen wanneer dat uitkomt.
Sarah Jane (16-4-2010 om 11:22)
Ik betrap me er ook wel eens op dat ik niet doorfiets, maar wel door laat rollen zo de winkelstraat in. Maar zoals er staat: Wandelaars moeten ervan uit kunnen gaan dat men hier veilig kan vertoeven. Dus ja je kind van 2 wil je ook los kunnen laten lopen, toch! Ik zal voortaan ook netjes afstappen.