Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Drie schietende jongens aangehouden

Toegevoegd: 18-04-2010, 15.44 uur
Door: Manfred Berrevoets
POORTVLIET - Naar aanleiding van een melding is de Zeeuwse politie zaterdagmiddag op zoek gegaan naar schietende personen in de omgeving van het bos in Poortvliet.

Omstreeks 16.45 uur zagen twee surveillerende agenten drie jongens met een geweer wegrennen. De agenten hebben zich opgesplitst. Van twee verschillende kanten werden de vluchtende jongens benaderd en uiteindelijk liepen de jongens zich klem in de armen van de agenten.


De drie zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Niet nadat zij hadden laten zien waar ze het geweer en de munitie hadden weggegooid. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Het geweer is in beslag genomen omdat daar door de technische recherche onderzoek op gedaan moet worden.

Op het politiebureau hebben alle drie de jongens een verklaring afgelegd en tegen 20.00 uur mochten zij weer naar huis. Alle drie zijn afkomstig uit de gemeente Tholen. Twee van de jongens zijn 15 jaar oud, de derde is 16. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (18-4-2010 om 16:29)
@Piet: het is onze eigen schuld. Wie kiezen welke partijen ons regeren. Dan moet je iets stemmen wat voor een hardere aanpak is en niet dat linkse softe gedoe. (gek he dat ze in Nederland een cellenoverschot hebben)....
Rien (18-4-2010 om 16:27)
Ach waarschijnlijk gewoon een luchtbuks geweest. wie deed dat nou niet vroeger toen hij jong was, ik in elk geval wel. dat hoort toch bij jeugdig gedrag, lekker de pad op met een buks. er mag ook niks meer tegenwoordig. de boel niet opblazen als het niet nodig is, er gebeuren veel erger dingen.
Piet (18-4-2010 om 15:53)
Ik maak uit dit verhaal op dat het geen imitatie wapen betreft? En dan weer dezelfde dag naar huis mogen, hoe ist verdorie mogelijk. Gewoon even vastzetten en laten voelen wat het zogenaamde stoere gedrag voor gevolgen heeft. Wie zijn billen brandt.....
Cookie-instellingen beheren