Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Drie schietende jongens aangehouden

Toegevoegd: 18-04-2010, 15.44 uur
Door: Manfred Berrevoets
POORTVLIET - Naar aanleiding van een melding is de Zeeuwse politie zaterdagmiddag op zoek gegaan naar schietende personen in de omgeving van het bos in Poortvliet.

Omstreeks 16.45 uur zagen twee surveillerende agenten drie jongens met een geweer wegrennen. De agenten hebben zich opgesplitst. Van twee verschillende kanten werden de vluchtende jongens benaderd en uiteindelijk liepen de jongens zich klem in de armen van de agenten.

De drie zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Niet nadat zij hadden laten zien waar ze het geweer en de munitie hadden weggegooid. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Het geweer is in beslag genomen omdat daar door de technische recherche onderzoek op gedaan moet worden.

Op het politiebureau hebben alle drie de jongens een verklaring afgelegd en tegen 20.00 uur mochten zij weer naar huis. Alle drie zijn afkomstig uit de gemeente Tholen. Twee van de jongens zijn 15 jaar oud, de derde is 16. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mevrouw ooievaar (19-4-2010 om 11:12)
En later schieten ze met een buks de ooievaars uit hun nest om ze te onthoofden zoals recent nog gebeurde. Maar die jongens schoten natuurlijk alleen op oude blikjes en zo... Ja ja... en wat als het een allochtoon was die met wapens liep te zwaaien? Dan werd er wel anders gereageerd is het niet ?
Anoniem (19-4-2010 om 10:28)
Wat een gezeur hier over en weer. Wees trots op de politie dat ze de drie jongens hebben omsingeld, en het wapen niet meer in hun bezit is. Een straf voor de jongens is al dat de ouders het weten, en die er hopelijk iets mee gaan doen, en verder zal de politie het wel beslissen.
Gianna (18-4-2010 om 21:26)
Tuurlijk, laat ze toch lekker schieten. en als ze iemand raken zeggen we gewoon: kan gebeuren, wie is er niet jong geweest,,,
Sherley24 (18-4-2010 om 19:18)
Spelen met lucht buks?en als ze iemand raken praat je nog zo? Nederland is een schande.ook tegen over oorlogs kinderen.en hier laat je je kind maar met n buks spelen.ja echte criminelen moeten ook langer opgesloten worden maar om nu te spelen met n echt geweer.zonder ervaring beetje gevaarlijk he.
Datzegikniet (18-4-2010 om 19:16)
Het zal vast en zeker een imi-gun of luchtbuksje zijn geweest. Ik ben heel de dag rondom het 'bos' geweest en heb noppes gehoord, dus zware knallen zijn het niet geweest.
Arie (18-4-2010 om 18:55)
@ mike: u bent helderziend? Ik lees namelijk nergens dat het om een luchtbuks gaat.