Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie schiet man neer in Westdorpe

Toegevoegd: 19-04-2010, 13.16 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - De politie heeft vannacht op de Oostpoortweg (N863) nabij Westdorpe een man neergeschoten. Dat heeft de politie bevestigd.


Volgens de politie vond het schietincident vannacht rond 02.20 uur plaats. Een 21-jarige Belg werd rond dat tijdstip in zijn been zijn geschoten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Gent. Het is niet duidelijk hoe het slachtoffer er aan toe is. Ook is niet bekend waarom de politie de man heeft neergeschoten.

Volgens getuigen was de weg urenlang afgesloten in verband met het onderzoek. Op het wegdek ter plekke heeft de politie de stand van twee voertuigen uitgetekend. Ook heeft de politie cijfers op de weg getekend. Verder is er een plas bloed te zien.

De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar het voorval. Volgens de politie is dat de gebruikelijke gang van zaken als er een schietincident plaatsvindt met slachtoffers waar de politie bij is betrokken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alex (19-4-2010 om 16:12)
@ jan. wat moet niet gekker worden? dat de politie optreed indien nodig? ik vind het nogal kansloos dat je in dit geval praat over voorbeeld functie. met iemand die zijn/haar werk doet is niets mis mee en als je dan als agent geweld moet gebruiken so be it.. onderdeel van het werk.+1 voor de politie
Piet (19-4-2010 om 15:08)
Een alcoholcontrole was de inleiding van dit incident is al te lezen op omroep zeeland. Hulde voor deze agent(e). Eindelijk wordt er even laten zien wie er de baas is en zo hoort het ook. Het zal niet voor niets zijn geweest en heb daarom ook weinig medelijden met 'slachtoffer" .
Tja (19-4-2010 om 14:20)
Ze schieten ook niet voor niks vooral niet in zeeuws vlaanderen
Jan (19-4-2010 om 14:17)
Niet bekend waarom de politie heeft neergeschoten, wel het moet niet gekker worden ik heeft altijd gehoord dat de politie een voorbeeldfunctie had. Tja dat is ook ver te zoeken tegenwoordig bij sommige dienders. Jammer maar het korps is naar de kloten
Toch (19-4-2010 om 13:54)
Als deze meneer zich netjes had gedragen en alle medewerking had gegeven zal er misschien niet zulke gevolgen geweest zijn. Er zal wel heel veel meer achter zitten
Cookie-instellingen beheren