Weerbericht:
Bewolkt en eerst perioden met regen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie schiet man neer in Westdorpe

Toegevoegd: 19-04-2010, 13.16 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - De politie heeft vannacht op de Oostpoortweg (N863) nabij Westdorpe een man neergeschoten. Dat heeft de politie bevestigd.


Volgens de politie vond het schietincident vannacht rond 02.20 uur plaats. Een 21-jarige Belg werd rond dat tijdstip in zijn been zijn geschoten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Gent. Het is niet duidelijk hoe het slachtoffer er aan toe is. Ook is niet bekend waarom de politie de man heeft neergeschoten.

Volgens getuigen was de weg urenlang afgesloten in verband met het onderzoek. Op het wegdek ter plekke heeft de politie de stand van twee voertuigen uitgetekend. Ook heeft de politie cijfers op de weg getekend. Verder is er een plas bloed te zien.

De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar het voorval. Volgens de politie is dat de gebruikelijke gang van zaken als er een schietincident plaatsvindt met slachtoffers waar de politie bij is betrokken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (20-4-2010 om 11:27)
Een goed optreden van de zeeuwse politie, het moest er eens van komen. Goed gewerkt!! Sterkte voor de betrokken agent voor alle afhandeling en onderzoek in deze zaak.
Schramschot (20-4-2010 om 09:42)
Het is maar een schot in het been hoor... die die ongetwijfeld aan zichzelf te danken heeft omdat hij gewoon zo stijf onder de drank en/of drugs stond dat het een wild beest was. Wie niet horen wil moet maar voelen. zero tollerance voor verkeerscriminelen. !
Mrns (20-4-2010 om 08:28)
@Jan, de politie heeft niet voor niets een dienstwapen. Deze zullen ze pas gebruiken als het nodig is. Dus Jan, als zij het wapen rechtmatig hebben gebruikt(en dat kunnen ze nu niet op hvzeeland zetten, omdat ze nog met het onderzoek bezig zijn) dan zetten ze JUIST een voorbeeldfunctie neer. TOP
Edje (19-4-2010 om 19:30)
@Jan Wat mij betreft mogen ze veel vaker hun dienstwapen gebruiken. Misschien leren degene die het nu niet leren dan wel.Gewoon net als in Amerika niet luisteren dan maar voelen. En wil er een automobilist niet aan de kant duw maar van de weg en alle kosten laten betalen. +1 voor Politie
Kees (19-4-2010 om 19:09)
@jan: Het is nu nog niet bekend waarom de politie de man heeft neergeschoten betekend: ze weten het wel maar gaan het nog niet aan HV Zeeland vertellen omdat het onderzoek nog loopt en er dus nog geen uitspraken over gedaan worden. !
Rien (19-4-2010 om 17:05)
Hij zal het er wel naar gemaakt hebben.
Cookie-instellingen beheren