Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel en grote schadevergoeding geëist

Toegevoegd: 21-04-2010, 17.31 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG -  Tegen een 42-jarige vrouw uit Burgh-Haamstede is vandaag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van achttien maanden geëist. Ook wil de officier dat zij een schadevergoeding van een dikke 165.000 euro betaalt.


De vrouw, die alles categorisch ontkent, wordt ervan verdacht van 2002 tot en met medio januari vorig jaar 158.514 euro van haar werkgever te hebben verduisterd. In de visie van justitie zou de vrouw dat hebben gedaan door retourbonnen te vervalsen en het geld van die retouren in haar eigen zak te steken.

Volgens haar raadsman bestaat het 'bewijs' voornamelijk uit verdachtmakingen, gestuurde verklaringen van een bedenkelijk niveau, aannames en conclusies die niet op feiten zijn gebaseerd. De politie zou volgens de advocaat naar een dader hebben toegeredeneerd.

De vrouw beschikt over een uitstekende staat van dienst met lovende functioneringsgesprekken. De kas werd dagelijks gecontroleerd en zij heeft nimmer een op- of aanmerking over mogelijke onregelmatigheden gehad.

Uitspraak over veertien dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stelen van de zaak (22-4-2010 om 10:39)
Aangezien het om een redelijke som geld gaat moet het toch aantoonbaar zijn dat deze mevr. een erg luxe leventje zou moeten hebben in verhouding tot haar inkomsten ? stuur de belastingdienst maar om haar financiële leven van de afgelopen tien jaar maar eens tot op de euro uit te spitten.
Cookie-instellingen beheren