Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Gewonden bij grote brand hotel

Toegevoegd: 22-04-2010, 05.08 uur
Door: Roland de Jong
AARDENBURG - In Aardenburg zijn bij een grote brand in hotel/restaurant Rudanna Castra aan de Markt drie personen gewond geraakt.
 
De brand brak rond 02.35 uur uit. Diverse brandweerkorpsen uit Zeeuws-Vlaanderen en België werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Ook werden twee hoogwerkers opgeroepen omdat er meerdere mensen vanaf een balkon gered moesten worden. Het ging om gasten. Zij ademden rook in. Ook een medewerkster van het hotel ademde rook in en moest zodoende naar het ziekenhuis.
 
Het was de tweede keer deze week dat er brand woedde bij het hotel. In de nacht van maandag op dinsdag brak er ook al brand uit. De gasten konden toen op tijd het pand verlaten. De oorzaak van die brand is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van deze tweede brand. Rondom het pand was vannacht een grote plaats delict ingesteld die niet meer betreden mocht worden door het publiek. De omgeving werd met linten afgezet.
 
Zie ook:
- Gasten ongedeerd bij brand hotel (20-04-2010)

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peggy (22-4-2010 om 14:55)
Jullie vergeten erbij te vertellen dat er ook een kat van de eigenaar in het pand aanwezig was .... deze is door de Dierenbescherming dierenambulance zeeuws-vlaanderen opgehaald en naar de dierenarts overgebracht... zij had ook rook binnengekregen, maar maakt het goed !
Weer brand (22-4-2010 om 10:34)
Volgens mij moeten ze ook de instantie die de controle moet uitvoeren op de brandveiligheid daar maar eens heel stevig bij zijn kraag vatten. het lijkt mij niet dat die in de zelfde functie kan blijven werken.
Cookie-instellingen beheren