Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man verdiende bijna 80.000 euro met teelt

Toegevoegd: 23-04-2010, 13.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het geld dat een 44-jarige man uit Zierikzee heeft verdiend met de hennepteelt, moet in de staatskas worden gestort.


Dat vindt de officier van justitie in Middelburg die vandaag (donderdag) eiste dat de man  78.521 euro op tafel legt. De man werd in mei 2008 door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk voor zijn kweekactiviteiten.

Volgens justitie  stelde hij panden in Zierikzee, Burgh-Haamstede, Colijnsplaat, Renesse, Wissenkerke en Rotterdam beschikbaar om er hennep in te telen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johannes (23-4-2010 om 17:02)
Arie, Toevallig een pvda/cda stemmer? Die zien de daders ook graag als slachtoffer. Maar dat zijn ze NIET. Deze man heeft er bewust voor gekozen en het risico genomen en verloren, dan moet je ook een vent zijn en de gevolgen dragen. Niks geen medelijden dus. Misschien leert hij het zo!?!?
Ikke (23-4-2010 om 16:42)
@arie, heb je je wel eens afgevraagd hoeveel jonge mensen die kweker kapotgemaakt heeft met zijn product. en kom nu niet zeuren dat een joint dat niet doet. De kwalitiet is dusdanig dat het geen soft drugs meer zijn. lekker suffe reactie dus van je. kan niet hard genoeg aangepakt worden
Lion (23-4-2010 om 15:41)
Waarom gelijk de staatskas in? heeft de staat wel recht op dit geld?? ik vind van niet, afstaan oke boete erbij ook goed maar laat hem dat geld aan de kanslozen geven die helemaal niks hebben de dupe zijn van al deze ellende
Anoniem (23-4-2010 om 15:19)
En wie verdient er dan uiteindelijk aan?? de staat. Dus zijn zij dan net zo fout als ze het geld van illegale praktijken willen opstrijken!! Ze moeten zo iemand gewoon een aantal jaartjes achter de tralies gooien en laat hem het geld aan een goed doel afstaan en niet in de staatskas gooien!!!
Arie (23-4-2010 om 14:29)
Het is vrij simpel te bedenken dat die man dat bedrag niet kan ophoesten, dat geld is uiteraard voor een deel uitgegeven. Je kan dus stellen dat de overheid deze man kapotmaakt, zeg maar afperst en verder de criminaliteit in dwingt. Geniaal.
Piet (23-4-2010 om 13:38)
Waarom wordt er alleen maar die kleine 80.000 euro geeist?? Ik vind een boete van minimaal 10.000 euro en een jarenlange gevangenisstraf ook wel op zn plaats hier. Dit is gewoon georganiseerde misdaad en dat bestrijdt je niet alleen door middel van iemand zijn winst terug te eisen.
Cookie-instellingen beheren