Weerbericht:
Perioden met zon, lokaal nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man verdiende bijna 80.000 euro met teelt

Toegevoegd: 23-04-2010, 13.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het geld dat een 44-jarige man uit Zierikzee heeft verdiend met de hennepteelt, moet in de staatskas worden gestort.

Dat vindt de officier van justitie in Middelburg die vandaag (donderdag) eiste dat de man  78.521 euro op tafel legt. De man werd in mei 2008 door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk voor zijn kweekactiviteiten.

Volgens justitie  stelde hij panden in Zierikzee, Burgh-Haamstede, Colijnsplaat, Renesse, Wissenkerke en Rotterdam beschikbaar om er hennep in te telen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (24-4-2010 om 11:51)
Die mensen die vinden dat een kweker verantwoordelijk is voor het kapot gaan van de jeugd, als ouders hun kind een fijne jeugd bezorgen zal het niet kapot gaan aan wiet. Deze manier van denken kan ook doorgetrokken worden naar alcohol en tabak, genoeg mensen die wél met wiet etc om kunnen gaan..
Grote criminelen aanpakken (24-4-2010 om 11:03)
Duidelijk dat dit een grootschalig drugs export kartel betreft.. gewoon alle panden, alle inventaris en alle eigendommen van deze zeeuwse escobar verbeurd verklaren. paspoort innemen en het land uitzetten.
Chicka68 (24-4-2010 om 10:55)
@Bloem; als je het bericht goed leest zie je dat de man meerdere panden ter beschikking heeft gesteld voor kweek, dus weet dat hij zeker genoeg centen heeft om de boete te voldoen. Van uitbuiting is geen sprake, het is geen klein thuiskwekertje met 2 plantjes hoor! Weet jij wel waar je over praat?
MotoRob (24-4-2010 om 10:43)
Zolang er vraag is, is er aanbod, zo simpel is dat en als het niet legaal kan, dan maar illegaal, mensen die aan deze rommel beginnen weten donders goed hoe slecht het is, doen ze toch zelf, ik heb nog nooit een pistool op mij gericht gehad en dat ze tegen me zeiden "en nu ga je drugs gebruiken" Denk hier maar eens over na.
Chicka68 (24-4-2010 om 10:38)
@Arie: als de man meerdere panden ter beschikking kon stellen zal hij wel wat centjes hebben. En als hij al kwijt is wat hij heeft verdiend met zijn handel is hij zelf niet verstandig met zijn centen omgegaan. De overheid voert slechts zijn taak uit, mijnheer heeft zelf gekozen voor criminaliteit!
Kijk naar uwzelf (24-4-2010 om 10:10)
@Tim. R, daar is de teler niet de schuldige aan, het zijn meestal de onverantwoordelijke ouders zelf die hun kinderen verwaarlozen.