Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Auto's op de kop bij ongeluk A58

Toegevoegd: 26-04-2010, 10.52 uur - Update: 26-04-2010, 17.56 uur
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - Een opmerkelijk ongeluk bij Heinkenszand vanochtend. Twee auto's reden van het talud bij de A58 en belandden vlak naast elkaar op de kop in een sloot.

Een 29-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed rond 09.30 uur met twee inzittenden over de A58 in de richting Goes. Op een gegeven moment wilde ze de auto voor haar inhalen en stuurde ze naar de linker rijbaan. Op dat moment werd zij zelf net ingehaald door een 43-jarige automobiliste uit Middelburg.

Beide auto's kwamen met elkaar in botsing en schoten tegelijkertijd rechts de berm in. De voertuigen schoten vervolgens het talud af. Beide auto's groeven zich enkele meters verder met de voorzijde de sloot in en kwamen allebei met het dak tegen de overzijde van de slootkant tot stilstand.

Twee inzittenden zijn met de ambulance met nekklachten meegegaan naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Wonder boven wonder raakte er niemand ernstig gewond en zat er ook niemand bekneld. De twee auto's kunnen als total loss worden beschouwd. Bergingsbedrijf De Moor heeft de beide auto's uit de sloot getrokken en terug het talud opgetrokken. Eénmaal terug op de snelweg werden de auto's opgeladen op de twee opgeroepen bergingstrucks.

Rijkswaterstaat zorgde voor de begeleiding van het overige verkeer. Dat ondervond overigens niet veel hinder van het ongeluk want de hulpdiensten hadden met name de vluchtstrook in gebruik.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaak koster (22-5-2010 om 08:50)
Gelukkig hebben ze niets. maar als sommige mensen niet opletten en NIET achteruit kijken kan je dit krijgen.. dus de opmerkingen wie gaat daar nu inhalen is gewoon van de baan.
Angela (28-4-2010 om 14:29)
Dat noem ik nou een syncroomongeluk hihi hoe krijg je het voor elkaar zeg,echt bizarrrrrr.
Marina (28-4-2010 om 07:43)
Een mooi iets ja, dat doe je niet zomaar even. Gelukkig zijn beide dames er goed vanaf gekomen. Alleen iets meer in de spiegel kijken denk ik bij het inhalen, dan had dit voorkomen kunnen worden. Daar heeft traag rijden niets mee te maken.
Ollie (28-4-2010 om 00:37)
Spectaculaire foto :) maar t had slechter af kunnen lopen. Leer toch eens in de spiegels te kijken alvorens van baan te wisselen!!!
Grapje (27-4-2010 om 09:51)
Als je niet beter zou weten, dan denk je misschien dat dit een oefening is. Vind het idd ook erg knap dat ze echt hetzelfde zijn "geparkeerd". Gelukkig zijn de bestuurders er goed vanaf gekomen. Misschien als ze deze foto zien kunnen ze er ook wel om lachen.
Nancy (26-4-2010 om 22:02)
En ook zo netjes naast elkaar, andere manier van inparkeren. Wel zonde van de auto's.