Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Celstraffen geëist voor ripdeal

Toegevoegd: 26-04-2010, 16.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het OM heeft tegen een 19-jarige man uit Arnhem en zijn 23-jarige maat uit Hulst een flink aantal maanden celstraf geëist.


De twee moesten vandaag, tijdens de behandeling van hun zaak bij de rechtbank in Middelburg, lang nadenken over de vraag hoe er geld kon worden verdiend. Uiteindelijk kwam toch het antwoord: werken. Niettemin kozen beide mannen en een minderjarige vriend op 13 januari voor een minder fraai alternatief: een straatroof, of in dit geval een ripdeal om aan geld voor een joint te komen.

Vandaag hoorde de Hulstenaar daarvoor een celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen zich eisen. Zijn Arnhemse vriend mag van de officier van justitie 21 maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk achter de tralies. De Hulstenaar speelde zaalvoetbal en een teammaat handelde in softdrugs. Als ze die van zijn softdrugs beroofden hadden ze tenminste 'gratis' softdrugs.

De Hulstenaar maakte een afspraak en 's avonds rond half elf ontmoetten de twee elkaar op het parkeerterrein van het Havenfort. Binnen de kortste keren werd de leverancier met een mes bedreigd en niet alleen beroofd van zijn veertig gram wiet, maar ook nog van zijn portemonnee, ID-kaart, pinpas en GSM.

De minderjarige zal zich later voor de kinderrechter in Arnhem moeten verantwoorden. Uitspraak 10 mei.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D. (27-4-2010 om 20:33)
@Piet Criminaliteit komt op het geld af. Het is een zeer lucratief product voor criminaliteit, wegens ons beleid, dat de achterdeur van een coffeeshop crimineel maakt. Daar is dus geld te verdienen. Hoe harder er tegen opgetreden wordt, hoe lucratiever de illegale handel. Legalisering en een goed regulerend beleid voor zowel coffeeshops als telers, zal dit probleem oplossen. Verbieden, harder optreden en aanpakken maken de criminaliteitsproblemen alleen maar groter. De vraag neemt niet af.
Marcel (27-4-2010 om 19:01)
Ja maar piet dit soort dingen komen puur door de regering, je mag het kopen in de winkel, dan wel kopen niet bij je hebben, of niet oproken, waarom mag je het dan kopen?dus ja met de rare regels krijg je dit soort dingen
Ikke (27-4-2010 om 10:05)
Kunnen er geen werkkampen voor zulke figuren worden opgericht?
Annoniem (26-4-2010 om 22:46)
Wrm word de dealer niet gepakt met 40 gram op zak hij verkoop het toch ook beetje raar hoor maar daar kijken ze niet naar nu is hij slachtoffer terwijl hij ook iets doe wat niet mag maar zo is Nederland weer het kijken het maar van 1 kant
Piet (26-4-2010 om 17:09)
Als er nu nog mensen zijn die zeggen dat softdrugs geen criminaliteit met zich meebrengt, die staan nu even met de mond vol tanden. Is trouwens het 'slachtoffer' ook veroordeeld, immers hij had zoveel wiet op zak. Werkschuw tuig is het, ik vind trouwens dat ze de gevangeniskosten zelf moeten dokken
Cookie-instellingen beheren